Καμπανάκι Τσελέντη για Κορινθιακό: «Κάποια στιγμή θα εκτονωθεί το ρήγμα»

Πού οφείλεται η έντονη σεισμική δράση στο δυτικό κομμάτι του μεταξύ Ναυπάκτου και Αραχωβίτηκων. Το Ανατολικό κομμάτι έχει μαζέψει σημαντικό ποσό σεισμικής ενέργειας, τονίζει ο γνωστός σεισμολόγος...

 

Το τελευταίο καιρό παρατηρούμε μία έντονη μικρό σεισμική δράση στο δυτικό κομμάτι του Κορινθιακού Κόλπου μεταξύ Ναυπάκτου και Αραχωβίτηκων. Ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης εκτιμά πως αιτία αυτής της δράσης είναι τα πολλά μικρά ρήγματα που δίνουν και τα μικρά γεγονότα.

 

Ωστόσο όπως σημειώνει: «Δεν μπορούμε όμως να ισχυριστούμε ότι και ανατολικότερα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ο Κορινθιακός έχει μαζέψει σημαντικό ποσό σεισμικής ενέργειας η οποία κάποια στιγμή θα εκτονωθεί εύχομαι με μεσαία μεγέθους γεγονότα».

 

«Από τη μεριά μας σαν Γεωδυναμικό το φαινόμενο το παρακολουθούμε επί εικοσιτετραώρου βάσεως εχοντας τοποθέτηση περαιτέρω φορητά όργανα καθώς και δύο σταθμός μέτρησης Ραδωνίου (Ενός ραδιενεργού αερίου το οποίο έχει σχέση με την σεισμικότητα) και είμαστε πάντα σε συνεργασία με την ομάδα ΒΑΝ», αναφέρει ο κ. Τσελέντης.

 

Και προσθέτει: «Καταλαβαίνω ότι με αυτή την ανακοίνωση μου μπορεί κάποιοι να ανησυχήσουν καταλάβετε όμως κι εσείς ότι κάθομαι σε μία καρέκλα γεμάτη καρφιά και το τελευταίο το οποίο επιθυμώ είναι ο πανικός γιατί ο μεγαλύτερος φονιάς είναι ο πανικός. Κατά πάσα πιθανότητα μπορεί το φαινόμενο να εξασθενήσει αλλά καλό είναι “Να έχουν γνώσιν οι φύλακες”»