Καραλής:«Ανυπομονώ να μπω πάλι στους αγώνες»

Ο Εμμανουήλ Καραλής επέστρεψε δυνατός στις προπονήσεις, αφού ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον κράτησε μακριά από τους αγώνες του καλοκαιριού.

 

Ο 19χρονος άλτης, τον περασμένο χειμώνα κατέκτησε την 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στο Μπέρμιγχαμ με άλμα στα 5.80μ, ωστόσο λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας για τον ανοιχτό, τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε πρόγραμμα αποθεραπείας, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα στον προσαγωγό.

 

«Η περίοδος του τραυματισμού ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς έπρεπε να αποδεχτώ αυτό που συνέβαινε. Ωστόσο όλα πήγαν καλά και κατάφερα να ξεπεράσω τον τραυματισμό», είπε ο νεαρός αθλητής. Ο Καραλής έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του στο γκρουπ του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ανδρέα Τσώνη, παρέα με την «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης, Νικόλ Κυριακοπούλου. 

 

«Προσαρμόστηκα γρήγορα στο νέο περιβάλλον και σε αυτό συνέβαλε τόσο ο προπονητής όσο και οι συναθλητές μου. Με βοηθάει πολύ η παρουσία της Νικόλ όχι μόνο σε επίπεδο προπόνησης, αλλά και ψυχολογικά. Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας για την νέα χρονιά και νιώθω ήδη πολύ καλά και ανυπόμονος να μπω και πάλι στους αγώνες. Σύμφωνα με όσα έχουμε πει με τον προπονητή μου θα κάνω τους πρώτους μου αγώνες τον Ιανουάριο.

 

Ο στόχος για τον χειμώνα είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού, ωστόσο πρώτα απ΄ όλα προέχει να είμαι υγιής», τόνισε ο Καραλής, που το 2019 έχει ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα, αφού εκτός από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού θα διεκδικήσει τη συμμετοχή και διάκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων (Κ23) 11-14 Ιουλίου στο Γκάβλε της Σουηδίας και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών (28/9-6/10) της Ντόχα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ