Καραμανλής: Καμία ιδιωτικοποίηση του νερού

Διαβεβαιώσεις πως δεν σχεδιάζεται καμία ιδιωτικοποίηση του νερού, παρείχε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

 

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 FM και αναφερόμενος στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για απίστευτη παραποίηση της πραγματικότητας και υποκρισία.

 

 

Όπως σημείωσε, δεν σχεδιάζεται καμία ιδιωτικοποίηση, αλλά ανάθεση της συντήρησης των δικτύων υδροδότησης της Αθήνας, ώστε να γίνουν τα αναγκαία έργα.

 

 

Ανέφερε εξάλλου ότι το 60% της ΕΥΔΑΠ ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά είναι μία εισηγμένη εταιρεία, καθώς και ότι το ελληνικό κράτος σήμερα πληρώνει στην ΕΥΔΑΠ 26,5 εκατ. ευρώ το χρόνο για τη συντήρηση των δικτύων υδροδότησης.

 

 

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι πλέον θα υπάρξει ανταγωνισμός ώστε με τον έλεγχο του Δημοσίου να γίνονται οι εργασίες συντήρησης που είναι απαραίτητες.

 

 

«Υπέρ των ΣΔΙΤ η ΝΔ»

 

 

Τόνισε επιπλέον ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπέρ των ΣΔΙΤ γενικότερα και υπέρ του υγιούς ανταγωνισμού στις υπηρεσίες συστήματος, με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας.

 

 

Όπως εξήγησε, αν μειωθεί το κόστος του συστήματος συντήρησης, η τιμή του νερού δεν θα αυξηθεί, αλλά το αντίθετο.

 

 

naftemporiki.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ