Καρέ-καρέ η πρόκληση των Τούρκων στη Ρω – Τι αναφέρει το σήμα της ΑΣΔΕΝ

Στις 22:28 το βράδυ ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής πετούσε σε ύψος 300 μέτρων με κατεύθυνση από τη Μεγίστη προς τη Ρω, ξεκινώντας το θερμό επεισόδιο.

 

Το τουρκικό ελικόπτερο αναγνωρίστηκε μόνο ηχητικά από τη φρουρά του ακριτικού νησιού καθώς σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου δεν υπήρξε οπτική επαφή ή καταγραφή φώτων ναυτιλίας ακολουθώντας τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής προχώρησε στη χρήση πυρών σε ασφαλή τομέα με ελαφρύ οπλισμό.
Ακόμη ωστόσο επικρατεί σύγχυση για το εάν το τουρκικό ιπτάμενο μέσο παραβίασε ή όχι το FIR Αθηνών.

 

Τι αναφέρει το σήμα της ΑΣΔΕΝ

Στο σήμα της ΑΣΔΕΝ αναφέρεται ότι έγινε χρήση προειδοποιητικών πυρών σε ασφαλή τομέα και η αποχώρηση μάλιστα του ιπτάμενου μέσου από την περιοχή έγινε αντιληπτή από τη Μεγίστη.

 

Υψηλόβαθμοι επιτελείς του Ελληνικού Πενταγώνου αποτιμούσαν την χθεσινή χαμηλή πτήση του στρατιωτικού ελικοπτέρου πάνω από το ακριτικό μας νησί ως μια απόπειρα μέτρησης της ελληνικής ψυχολογίας και των ελληνικών αντανακλαστικών.

 

«Το μήνυμα ωστόσο που έλαβαν οι Τούρκοι ήταν σαφές», τόνισε η ίδια πηγή. Σε κάθε περίπτωση επιχειρείται να αξιολογηθεί αν πτήσεις που έγιναν πάνω από τη Ρω τα προηγούμενα 24ωρα αποτέλεσαν προπομπό της χθεσινοβραδινής πολύ χαμηλής πτήσης.

 

Πηγή: loutraki365/Onalert/Newsit

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ