Καταγγελία για άσχημη συμπεριφορά του Διευθυντή του 3ου Δημοτικού της Κορίνθου

«Το σχολείο δεν είναι καφενές» ξεστόμισε σε εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου και με φωνές και με ιδιαίτερα προσβλητικό τρόπο τους ζήτησε να φύγουν άμεσα από το χώρο του σχολείου!

 

Αλήθεια σε ποιους συμπεριφέρθηκε ο Διευθυντής αυτός έτσι και γιατί άραγε;

 

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Κορινθίας ο Διευθυντής αυτός μίλησε έτσι σε δυο εκπροσώπους των δασκάλων και Νηπιαγωγών που με προσωπικό κόστος και εκτελώντας το καθήκον τους επισκέφτηκαν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τα εκπαιδευτικά ζητήματα που τους αφορούν.

 

Ο ένας μάλιστα εκ των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, ο Δημήτρης Μαριόλης, ήρθε από την Αθήνα στην Κόρινθο για κάνει πράξη το καθήκον που έχει κάθε εκπρόσωπος εργαζομένων.

 

Ταξίδεψε από την Αθήνα στην Κόρινθο για να ενημερώσει μαζί με την Γραμματέα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Κορινθίας τους συναδέλφους του για τα προβλήματα του κλάδου, για τους χαμηλούς μισθούς, τα κενά, τον γραφειοκρατικό φόρτο, την αξιολόγηση.

 

Και σε αυτούς, ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, χωρίς να σεβαστεί ούτε τους κανόνες στοιχειώδους ευγένειας, ούτε καν όσα η ίδια η νομοθεσία επιτάσσει, με έντονο και επιτακτικό ύφος τους ζήτησε να βγουν έξω από το Γραφείο των εκπαιδευτικών!

 

Και ρωτάμε τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, είναι συναδελφικό, παιδαγωγικό και τελικά νόμιμο ένας διευθυντής να έχει τέτοια συμπεριφορά απέναντι σε εκπροσώπους των εκπαιδευτικών; 

 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Κορινθίας 

 

Θέμα: «Καταγγελία εναντίον του Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου»

 

Συνάδελφοι-ισσες,

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει τον Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, διότι κατά την επίσκεψη της Γραμματέως του Συλλόγου μας κ. Σενή Βασιλικής και του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ κ. Μαριόλη Δημήτριου σήμερα το πρωί (Πέμπτη 19-10-2023) με φωνές και με ιδιαίτερα προσβλητικό τρόπο τους ζήτησε να φύγουν άμεσα από το χώρο του σχολείου! Είπε πως «το σχολείο δεν είναι καφενές» και ότι « δεν μπορεί να μπαίνει ο καθένας όποτε θέλει χωρίς να έχει ενημερώσει από πριν». Στη συνέχεια, με έντονο και επιτακτικό ύφος, ζήτησε τα ονόματά τους και πήρε τηλέφωνο τον Διευθυντή Εκπαίδευσης για να τον ενημερώσει!  Ύστερα, τους ζήτησε να βγουν έξω από το Γραφείο των εκπαιδευτικών και ακολούθως να αποχωρήσουν, αφού ξεκλείδωσε ο ίδιος προσωπικά την εξώπορτα του σχολείου.  

 

Τέτοιες αυταρχικές συμπεριφορές είναι απολύτως καταδικαστέες! Μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και μας θυμίζουν άλλες, σκοτεινές εποχές!  Και μάλλον οι στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας απέναντι σε συναδέλφους είναι δυστυχώς, άγνωστοι σε κάποιους!

 

Η συνδικαλιστική ενημέρωση στα σχολεία είναι νόμιμη και αποδεικνύεται, μεταξύ των άλλων και από τις παρακάτω διατάξεις:

 

Άρθρο 14 (Προστασία και διευκολύνσεις συνδικαλιστικής δράσηςτου ν. 1264/1982 (79 Α’) όπως έχει διαμορφωθεί με το άρθρο 88 του ν. 4808/2021 (ΦΕΚ 101 Α΄/19-6-2021) και ισχύει, ορίζεται ότι:

 

«1. Τα όργανα του Κράτους έχουν την υποχρέωση να εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης άσκησης του δικαιώματος για την ίδρυση και αυτόνομη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων. 2. […]»

 

Άρθρο 16 (Δημοκρατία στους τόπους εργασίας) του ν. 1264/1982 (79 Α’) όπως έχει διαμορφωθεί με το άρθρο 89 του ν. 4808/2021 (ΦΕΚ 101 Α΄/19-6-2021) και ισχύει, ορίζεται ότι:

 

«1. Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος. Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις προστατεύονται κατά την άσκηση κάθε συνδικαλιστικού δικαιώματος και στον τόπο εργασίας.

 

Άρθρο 17 (Συνδικαλιστικές άδειες) του ν. 1264/1982 (79 Α’) όπως έχει διαμορφωθεί με το άρθρο 90 του ν. 4808/2021 (ΦΕΚ 101 Α΄/19-6-2021) και ισχύει, ορίζεται ότι:

 

«1. Ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να διευκολύνει τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, των Ελεγκτικών Επιτροπών και τους αντιπροσώπους των πρωτοβάθμιων στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους…..»

 

Με βάση τα παραπάνω, ουδείς δικαιούται να παρεμποδίσει την συνδικαλιστική ενημέρωση.

 

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να καταπατήσει τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και τις ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αγώνες πολλών χρόνων !  Θα μας βρει απέναντί του!