Καταγγελία: “Παράνομο παρκάρισμα σε χώρο πεζών δίπλα από την κεντρική πλατεία της Κορίνθου!”

Παραθέτουμε καταγγελία αναγνώστη του Hlektra.gr που καυτηριάζει την μετατροπή πεζόδρομου σε ανεξέλεγκτο πάρκινγκ αυτοκινήτων στο λιμάνι της Κορίνθου:

 

“Αγαπητό Ηλέκτρα,

Θέλω να καταγγείλω μία τραγελαφική κατάσταση στην Κόρινθο. Στο χώρο του λιμανιού υπάρχει μία έκταση ανάμεσα στο αλιευτικό καταφύγιο και στο πάρκινγκ του λιμανιού. Ένας χώρος για τους πεζούς όπου δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα. Τις τελευταίες τρεις μέρες δυστυχώς όμως ανεξέλεγκτα οχήματα σταθμεύουν στο σημείο αυτό.

 

Η μπάρα δίπλα από την είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου είναι μονίμως σηκωμένη και αυτοκίνητα μπαίνουν και παρκάρουν στον χώρο χωρίς κανέναν έλεγχο, παίρνοντάς πάνω και από το πεζοδρόμιο της πλατείας Ελ.Βενιζέλου. Αφότου λοιπόν έγινα μάρτυρας παρολίγον ατυχήματος με παιδί και όχημα τηλεφώνησα στην Τροχαία. Αυτοί με παρέπεμψαν στο Λιμενικό λέγοντας ότι είναι αρμοδιότητα του. Η απάντηση του Λιμενικού απερίγραπτη: Λόγω εορτών, επειδή η πόλη δεν έχει πάρκινγκ το αφήνουμε έτσι, παρακαλώ δείξτε κατανόηση.

 

Να δείξω δηλαδή κατανόηση στο παράνομο παρκάρισμα δίπλα από την κεντρική πλατεία της πόλης, σε χώρο πεζών, χωρίς καμία προειδοποιητική σήμανση για οδηγούς και πεζούς, χωρίς παρουσία κάποιου υπευθύνου να ελέγχει, χωρίς καμία μέριμνα. Αυτό έκανε η πόλη για τις γιορτές. Έτσι προετοιμαστήκαμε για τους επισκέπτες. Όχι με στολίδια, όχι με εκδηλώσεις αλλά με μετατροπή των κοινόχρηστων χώρων σε χώρων πάρκινγκ.

 

Δεν μπορούσαμε στην έκταση να βάλουμε παγοδρόμιο ή παιδικό χωριό αλλά βάλαμε πάρκινγκ. Εύγε σε όσους το σκέφτηκαν. Τονίζω ότι σύμφωνα με το Λιμενικό όλο γίνεται εν γνώση του Δήμου. Τι άλλο θα δούμε; Αν ανέβει ο τουρισμός στην πόλη κι άλλο θα κάνουμε πάρκινγκ και τους πεζόδρομους”.

Με εκτίμηση, Δ.Β.

 

 

hlektra.gr