Καταγγελία: «Ρέουν τα εκατομμύρια για την επικοινωνία των Περιφερειών αλλά όχι για την υγεία του λαού…»

Σκληρή γλώσσα κι έλεγχο στους Περιφερειάρχες ασκεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας σχετικά με τα εκατομμύρια που κατευθύνονται για την επικοινωνία τους με «κωδικό» κορονοϊός και όχι για αυτή καθεαυτή την υγεία των πολιτών.

 

Όπως αναφέρουν στο notospress.gr «την ώρα που ενισχύεται καθημερινά η προπαγανδιστική προσπάθεια της κυβέρνησης, Περιφερειαρχών, Δημάρχων και άλλων «γνωστών» και από την εποχή των μνημονίων, ότι όλοι οφείλουμε να «βάλουμε πλάτη»…, ότι η ανάληψη της ατομικής ευθύνης θα σώσει την κατάσταση..., την ώρα που χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις προσπαθούσαν να πείσουν το λαό ότι όλα βαίνουν καλώς στο δημόσιο σύστημα υγείας κι ας μην υπήρχε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κι ας ήταν οι ΜΕΘ δυσεύρετες, κι ας κλείνανε ραντεβού για μήνες μετά…, κι ας ήταν οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό κλπ προσωπικό τεράστιες, την ώρα που κάνανε ότι πέρναγε από το χέρι τους για να προωθήσουν τις Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα στα Δημόσια νοσοκομεία και την λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, την ώρα που χρόνια τώρα θέλανε να μας πείσουν ότι δεν περίσσευε χρήμα για να στηριχθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και κουτσουρεύανε τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, τις δαπάνες για φάρμακα, πρόληψη και περίθαλψη του λαού, αναδεικνύεται καθημερινά ότι χρήμα υπάρχει…, αλλά πάντα οι προτεραιότητες και οι επιλογές ήταν και παραμένουν άλλες…»

 

Η Oμοσπονδία καλεί τους Περιφερειάρχες και την Κυβέρνηση να απαντήσουν:

 

Με πιο κριτήριο εγκρίνουν και προωθούν προγράμματα επικοινωνιακής προβολής για το 2020 ύψους δεκάδων εκατομμυρίων;

 

Ενδεικτικά αναφέρει τα παρακάτω ποσά:

•    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 4.066.000,00 ΑΔΑ: ΩΑ5Ι46ΜΓΨ7-ΘΝΦ

•    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 2.500.000,00 ΑΔΑ:Ω9ΨΜ46ΜΓΨ7-ΜΨΧ

•    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2.471.885,27 ΑΔΑ:6Ζ3Ι46ΜΓΨ7-Θ59

•    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ 1.845.231,20 ΑΔΑ:9Ε1Ι46ΜΓΨ7-Κ22

•    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 1.200,000,00 ΑΔΑ:Ψ1ΦΒ46ΜΓΨ7-ΑΔΞ

•    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 630.000,00 ΑΔΑ:ΩΧΣΤ46ΜΓΨ7-Β8Λ

•    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 930.311,26 ΑΔΑ: ΩΨ2Κ46ΜΓΨ7-Ε1Δ
 

Τα παραπάνω ποσά αφορούν μόνο κάποιες Περιφέρειες όπως για παράδειγμα η Περιφέρεια Πελοποννήσου που θα διαθέσει 1.200.000€. Η Ομοσπονδία τονίζει ότι αν  προστεθούν και τα ποσά που αφορούν την επικοινωνιακή πολιτική και των «Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης Ε.Π. των Περιφερειών», εάν προστεθούν και τα ποσά των άλλων φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τότε φτάνουμε σε εκατοντάδες εκατομμύρια!!! Όλοι καταλαβαίνουμε που πάνε αυτά τα χρήματα…

 

«Ρωτάμε με πιο κριτήριο προχωρούν ακόμα και σήμερα σε αυτές τις επιλογές;»

 

Η Ομοσπονδία θέτει ερωτήματα:

•    Είναι δυνατόν να δαπανώνται για την επικοινωνιακή πολιτική μόνο των Περιφερειών της χώρας ποσά διπλάσια απ’ όσα θα δοθούν στα νοσοκομεία για την προμήθεια εξοπλισμού ΜΕΘ (9.000.000€);

•    Είναι δυνατόν να δαπανώνται για την επικοινωνιακή πολιτική περισσότερα απ’ ότι θα δοθεί για την πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωση των επιπλέον κλινών ΜΕΘ (14.000.000€);

 

Και μετά από αυτά… ζητάνε από τους εργαζόμενους να δώσουν κι από το υστέρημά τους!!!!, προσπαθώντας να πατήσουν στην γνήσια αλληλεγγύη του λαού, που όμως δεν έχει καμιά σχέση με διαδικασίες συγκάλυψης ευθυνών, με απαλλαγή ευθυνών κράτους, Περιφερειαρχών, Δημάρχων και εργοδοσίας, με χαμήλωμα των απαιτήσεων για να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας όλου του λαού, μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Υγειονομικού Συστήματος σε όλη τη χώρα.

 

«Να σταματήσουν όλες οι «παρασιτικές» δαπάνες. Στηρίζουμε τα αιτήματα γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε υγεία & πρόνοια. Απαιτούμε την λήψη ολοκληρωμένων μέτρων προστασίας της υγείας όλου του λαού.»

 

Ακόμα πιο σύνθετα γίνονται τα πράγματα και τα ερωτήματα αν διερευνήσει κανείς σε ποιά ΜΜΕ και με ποιά κριτήρια γίνεται η κατανομή αυτών των πόρων. Σε συνδυασμό και με τις αιχμές για "γαλάζιους περιφερειάρχες" που τυγχάνουν αμέριστης κατανόησης απο τον υπουργό κ Θεοδωρικάκο, οι καταγγελίες της Ομοσπονδίας επιβάλεται να απαντηθούν, διασκεδαστούν ή ανατραπούν.

 

notospress.gr