Κατάργηση 2.500 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η βρετανική αλυσίδα Debenhams

Η βρετανική αλυσίδα πολυκαταστημάτων Debenhams ανακοίνωσε την περικοπή 2.500 θέσεων εργασίας εξαιτίας της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία στον οικονομικό τομέα. Η εταιρεία, η οποία έβαλε οριστικό λουκέτο σε 18 καταστήματα ύστερα από το ολικό lockdown, ανακοίνωσε πως είναι αναγκασμένοι να λάβουν «σκληρές αποφάσεις» ακολουθώντας τις δύσκολες καταστάσεις του εμπορίου.

 

Συνολικά, 12.000 άτομα θα απασχολούνται στα πολυκαταστήματα ύστερα από τις περικοπές που θα κάνει η εταιρεία, ενώ όπως ανακοίνωσε δεν θα κλείσει κάποιο άλλο κατάστημα. «Ανοίξαμε με επιτυχία 124 καταστήματα μετά την καραντίνα, των οποίων η πορεία έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Την ίδια ώρα, το εμπορικό περιβάλλον βρίσκεται μακριά από την κανονικότητα και πρέπει να διαβεβαιώσουμε πως τα καταστήματά μας θα ευθυγραμμιστούν με τις ρεαλιστικές προσδοκίες», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

 

Η Βρετανία αντιμετωπίζει έντονη κρίση από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας με πολλές από τις επιχειρήσεις να έχουν ανακοινώσει ήδη περικοπές και απολύσεις από τον Ιούνιο που έληξε η καραντίνα. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, ανάμεσα στις επιχειρήσεις αυτές ανήκουν και αλυσίδες όπως οι Victoria's Sectet, Boots και Harrods, οι οποίες έχουν ήδη ανακοινώσει την περικοπή θέσεων εργασίας, καθώς και αεροπορικές εταιρείες, όπως οι EasyJet και η AirBus.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ