“Καθαρίζουν” Εξαμίλια και Ζευγολατιό

Συνεχείς και τακτικές, σε εβδομαδιαία βάση, είναι οι παρεμβάσεις που γίνονται από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας στους δύο μεγαλύτερους καταυλισμούς των Ρομά στην Κόρινθο (Εξαμίλια) και το Ζευγολατιό.

 

Χτες το πρωί η Αστυνομία προχώρησε σε νέα, μεγάλη επιχείρηση στον καταυλισμό των Εξαμιλίων, αποκλείοντας την είσοδο και έξοδο από και προς αυτόν με ταυτόχρονη έρευνα των μετακινουμένων. Πριν από μερικές ημέρες είχε κάνει ανάλογη επιχείρηση στον καταυλισμό του Ζευγολατιού. Αυτή ήταν η τέταρτη επέμβαση της Αστυνομίας στα Εξαμίλια τους δύο τελευταίους μήνες, άλλες τόσες έχουν γίνει στο Ζευγολατιό και μία στο Κιάτο. Στο ίδιο διάστημα έχουν γίνει πολλές συλλήψεις μικροεμπόρων ναρκωτικών, που κινούνται στην περιοχή των Εξαμιλίων.

 

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, μάλιστα, οι τελευταίες επιτυχίες της ΕΛΑΣ στον τομέα του εμπορίου ναρκωτικών και ειδικά η μεγάλη επιτυχία με το “ξήλωμα” της ομάδας που είχε αποθηκεύσει 560 κιλά κάνναβης είχε να κάνει και με πληροφορίες που συλλέχτηκαν στην διάρκεια των επιχειρήσεων στα Εξαμίλια και το Ζευγολατιό, όλες τις προηγούμενες εβδομάδες.

 

Γίνεται σαφές πως η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης με 40 άνδρες, όπως επίσης και η ενίσχυση σε υποδομές (στολές, αυτοκίνητα κ.λπ), απόρροια της συμφωνίας που έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου ανάμεσα στους δημάρχους, τους τοπικούς βουλευτές και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μετά την δημιουργία τη Ανοιχτής Δομής έχει φέρει αποτελέσματα στον τομέα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας. Θα είναι, όμως, χρήσιμο, κάποια στιγμή η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας να δώσει κάποια στοιχεία για τα αποτελέσματα αυτά και τι ακριβώς περιλαμβάνουν.

 

Αν –ειδικά για τις δύο αυτές περιοχές, Εξαμίλια και Ζευγολατιό- προχωρήσει και το “Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά 2017-2021“ το οποίο συζήτησαν πριν από μερικές ημέρες οι δήμαρχοι Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και Βελου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, είναι σαφές πως μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε πως ένας αληθινός βραχνάς για τους κατοίκους των δύο αυτών περιοχών θα είναι παρελθόν.   

 

korinthia.net.gr