Κεχριές: Συγκλονίζουν οι εικόνες από την μάχη με τις φλόγες

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας, καθώς η ισχύς των ανέμων που ανά διαστήματα φθάνει έως και τα επτά μποφόρ, ενισχύει την εξάπλωση της, ενώ κινείται απειλητικά προς την περιοχή των Αθικίων...

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr από την πυροσβεστική, ενεργό μέτωπο αυτή την στιγμή δεν υπάρχει αλλά μόνο διάσπαρτες εστίες που αναζωπυρώνονται διαρκώς λόγω των ισχυρών ανέμων που φτάνουν τα 7 μποφόρ.

 

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ. Επιχειρούν 179 πυροσβέστες με 56 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων. Στο έργο της κατάσβεσης βοηθούν και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες του δήμου.

 

Τα εναέρια μέσα, εδώ και λίγη ώρα, έχουν σταματήσει τις ρίψεις και πλέον το βάρος πέφτει στις επίγειες δυνάμεις που κυριολεκτικά δίνουν τεράστια μάχη.

 

Όπως μεταδίδουν Κορινθιακά Μέσα, κάηκε ολοσχερώς το ανδρικό μοναστήρι στο Μπογδάνι, ενώ η φωτιά κατευθύνεται προς τα Αθίκια. Υπενθυμίζεται ότι στις 16:00 το απόγευμα, δόθηκε εντολή εκκένωσης στο χωριό Αθίκια, ενώ λίγο μετά τις επτά το απόγευμα δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Άγιος Ιωάννης.