Κιάτο: Παρίστανε υπάλληλο γνωστής εταιρείας και προσπάθησε να αποσπάσει 26.000 ευρώ

Μία διαφορετική μέθοδο ηλεκτρονικής απάτης χρησιμοποίησε άγνωστος δράστης με σκοπό να αποσπάσει 26.000 ευρώ από ”πελάτη” εταιρείας αλλά δεν τα κατάφερε… καθώς έγινε αντιληπτός από το θύμα.

 

Ο δράστης προσποιήθηκε ότι είναι υπάλληλος υπαρκτής μεγάλης εταιρείας που έχει έδρα στο Κιάτο Κορινθίας και συνεργάζεται με το εξωτερικό. Αφού έμαθε ποιο είναι το πελατολόγιο, επικοινώνησε μέσω email με πελάτη, στην Βερόνα Ιταλίας και παρουσιάστηκε ως γραμματέας υποστήριξης στο τμήμα εξαγωγών. Αφού συκοφάντησε την αξιοπιστία την εταιρεία, ζήτησε από τον πελάτη να αλλάξει τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στην τράπεζα της εταιρείας, σε άλλο όνομα και συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό… σε υποκατάστημα της τράπεζας, στην Αθήνα με σκοπό να ”τραβήξει” 26.000 ευρώ.

 

Ο πελάτης κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και επικοινώνησε με την εταιρεία τηλεφωνικά και μέσω email, ενημερώνοντας για το περιστατικό πριν προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση. Στη συνέχεια, εκπρόσωπος της εταιρείας μετέβη στο ΑΤ Σικυωνίων και υπέβαλε έγκληση σε βάρος του αγνώστου δράστη.

 

Dmnews