Κίνδυνος υποχώρησης του οδοστρώματος στο δρόμο Λουτρακίου - Περαχώρας (Εικόνες - Video)

Επιτόπια αυτοψία από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Κώστα Παντελέου και κλιμάκια των Τεχνικών Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε στις 10:40 σήμερα το πρωί (Παρασκευή, 23/2/2018), όπως αποκλειστικά είχε δημοσιεύσει το loutraki365.gr, στο σημείο όπου κατέρρευσε η ξερολιθιά στήριξης, στην επαρχιακή οδό Λουτρακίου - Περαχώρας.

 

Είχε μεσολαβήσει η δημοσίευση κατοίκου της Περαχώρας και χρήστη Social Media στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και η ανάδειξή της από το loutraki365.gr.

 

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του loutraki365.gr, που βρέθηκε στο σημείο την ώρα της αυτοψίας, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Κώστας Παντελέου αποφάσισε να τοποθετήσει πρόσθετα πλαστικά βιδωτά κολωνάκια στο οδόστρωμα, περιορίζοντας το πλάτος του οδοστρώματος, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει το ενδεχόμενο πιθανού ατυχήματος εξαιτίας νέας πιθανής κατολίσθησης υπό το βάρος κάποιου διερχόμενου αυτοκινήτου.

 

Σημειώνεται επιπλέον, ότι η ανησυχία αυξάνεται λόγω της πρόβλεψης για τον καιρό, αφού αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας από τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ τα χαμηλά βαρομετρικά που θα περνούν από τη χώρα, θα διαδέχονται το ένα, το άλλο έως και τουλάχιστον την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018.

 

Ο Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας, Δημήτρης Μακρίδης, μετέβη άμεσα στην Αντιπεριφέρεια Κορινθίας, για να υποβάλλει εκ νέου αίτημα αντιστήριξης με τοιχίο που θα τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο, με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Κι αυτό διότι η επισκευή και στήριξη του σημείου, είναι έργο, το οποίο ανήκει στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

 

Ωστόσο, καλό θα είναι όσοι οδηγοί που κινούνται στο συγκεκριμένο δρόμο, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς υπάρχουν φόβοι υποχώρησης του οδοστρώματος, το οποίο έχει ήδη παλαιότερες και πιο πρόσφατες ρωγμές. Παράλληλα, καλό θα ήταν να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις από το συγκεκριμένο σημείο.

 

Δείτε το video: