Κινέτα: Πότε θα κοπάσουν οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Δραματική η κατάσταση στην Κινέτα. Καίγονται σπίτια, τρέχουν να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα οι κάτοικοι. Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

 

 

Το έργο των πυροσβεστών δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, οι άνεμοι στην ευρύτερη περιοχή είναι βορειοδυτικών κατευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ. Μάλιστα, στα μέτωπα της πυρκαγιάς οι άνεμοι φτάνουν ακόμα και τα 9 μποφόρ.

 

 

Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, η βασική κατεύθυνση των ισχυρών ανέμων αλλάζει ανεξέλεγκτα. Ενώ η καιγόμενη αέρια μάζα πηγαίνει προς τα πάνω, ψυχρότερες αέριες μάζες έχουν καταλάβει το σημείο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το φαινόμενο του στροβιλισμού και η κατεύθυνση των θυελλωδών ανέμων να αλλάζει συνεχώς.

 

 

Δυστυχώς, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, οι ισχυροί άνεμοι, όπως δείχνουν οι προβλέψεις, αναμένεται να εξασθενίσουν από το βράδυ.

 

 

Αναφερόμενος στην πιθανότητα βροχοπτώσεων στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές, ο κ. Τάσος Αρνιακός δήλωσε πως αναμένονται από αύριο, Τρίτη (24/07).

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ