Κινέζοι οι 39 νεκροί που βρέθηκαν σε φορτηγό στο Έσσεξ της Αγγλίας

Κινεζικής εθνικότητας φέρεται να ήταν τα 39 πτώματα, τα οποία βρέθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στη βιομηχανική ζώνη του Έσσεξ, κοντά στο Λονδίνο.

 

Η αποκάλυψη έγινε από το τηλεοπτικό δίκτυο «ITV», την ώρα που οι έρευνες των βρετανικών αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο τη διαλεύκανση των αιτιών αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας.

 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με βρετανικά media, οι 39 άνθρωποι φέρεται να πάγωσαν μέχρι θανάτου μέσα στο φορτηγό, καθώς η θερμοκρασία στο εσωτερικού του ψυγείου  -κοντέινερ ενδέχεται να υποχώρησε ακόμη και στους -25 βαθμούς Κελσίου.

 

Όπως δήλωσε ο Ρίτσαρντ Μπέρνετ, διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής «Ένωσης Οδικών Μεταφορών», οι άνθρωποι μάλλον πάγωσαν μέχρι θανάτου. «Θα είναι σκοτεινά και εάν το ψυγείο λειτουργεί θα έχει απίστευτο κρύο».

 

«Το μόνο μέρος για να πας τουαλέτα είναι μέσα στο κοντέινερ. Μπορείτε να φανταστείτε ότι αν ήταν για πολλές ημέρες εκεί θα ήταν άθλια» έσπευσε να προσθέσει.

 

Πάντως, δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο, τα θύματα να κρύφτηκαν μέσα στο κοντέινερ στο λιμάνι του Βελγίου, Τσεμπρούγκε, όπου στοιβάζεται πλήθος από εμπορευματοκιβώτια προκειμένου να μεταφερθούν στη Βρετανία.

 

Η αστυνομία συνέλαβε, από την πρώτη στιγμή, τον 25χρονο οδηγό του φορτηγού, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Βόρεια Ιρλανδία.

 

Το φορτηγό έχει βουλγαρική άδεια κυκλοφορίας και – σύμφωνα με το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών - είχε καταχωρηθεί σε εταιρεία μιας Ιρλανδής γυναίκας, στις 19 Ιουνίου του 2019.

 

Ωστόσο, την επόμενη ημέρα της καταχώρησης, το φορτηγό έφυγε από τη χώρα και δεν επέστρεψε ποτέ. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, δήλωσε ότι η χώρα του δεν είχε καμία άλλη σχέση με τους θανάτους.

 

in.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ