Κίνηση στους δρόμους -Μποτιλιάρισμα στην Αθηνών - Κορίνθου

Η«μεγάλη έξοδος» των Αθηναίων, που βρέθηκαν στα χωριά για το Πάσχα, έφερε ρεκόρ πενταετίας κι ερήμωσε την πρωτεύουσα, με την Τροχαία να είναι σε επιφυλακή για την επιστροφή τους.

 

 

Δεν αποκλείεται ωστόσο η επιστροφή των εκδρομέων να μοιραστεί λόγω του τριημέρου της Πρωτομαγιάς που ακολουθεί (σ.σ. η αργία μεταφέρθηκε για τη Δευτέρα 2 Μαΐου).

 

Αυτή την ώρα, αυξημένη παρατηρείται η κίνηση στα διόδια Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα. 

 

-Στην Αθηνών - Κορίνθου, προβλήματα παρουσιάζονται από το ύψος της αρχαίας Κορίνθου μέχρι και τους Αγίους Θεοδώρους.

 

 

-Στην Αθηνών - Λαμίας πολύ αυξημένη είναι η κίνηση κατά μήκος του Καπανδριτίου και μέχρι τα διόδια των Αφιδνών.

 

 

Μεγάλη αναμένεται να είναι και η κίνηση στα λιμάνια από τους εκδρομείς που προτίμησαν να ξεκουραστούν στα νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα από τις 12:00 έως τις 22:00 ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ενώ την Τρίτη (26/4) η απαγόρευση θα ισχύει από τις 11:00 έως τις 23:00.

 

Τέλος, η Τροχαία σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών και απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

 

Τις επόμενες ώρες ωστόσο αναμένεται αυξημένη ροή οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα και στις εισόδους της πόλης καθώς η έξοδος για το φετινό Πάσχα ήταν μεγαλύτερη και από αυτή του 2019.

 

Εικόνα από την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου