«Κλειδώνει» τον τίτλο η ΑΕΚ!

Με τον αέρα της… πρωταθλήτριας πέρασε από τα Περιβόλια η ΑΕΚ! Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, έπαιξε όσο χρειάστηκε απέναντι στους Κρητικούς και επικράτησε 0-1 με γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, σε μια φάση που συνεργάστηκε άψογα με τον Σέρχιο Αραούχο. Πλέον η Ένωση βρίσκεται μια ανάσα από την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου που θα γίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ με τον Λεβαδειακό, σε ένα πάρτι που δεν θα έχει προηγούμενο.

 

Βέβαια, προηγουμένως η ΑΕΚ έχει άλλη μια… δουλειά να κάνει μεσοβδόμαδα, να περάσει στον τελικό Κυπέλλου και σίγουρα την Τετάρτη κόντρα στην Λάρισα η ομάδα πρέπει να έχει μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με σήμερα, αφού μιλάμε για ένα ματς άλλων απαιτήσεων. Πάντως σήμερα η ΑΕΚ ήταν απόλυτη κυρίαρχος (απέναντι σε έναν αξιοπρεπή αντίπαλο που έκανε άμυνα στο μισό γήπεδο) πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό α’ μέρος και ένα μέτριο δεύτερο, όπου έγινε και διαχείριση εν όψει της Τετάρτης.

 

Μονόλογος της ΑΕΚ ήταν το πρώτο ημίχρονο στα Περιβόλια, με τα ποσοστά κατοχής να αγγίζουν το 88% και τον Πλατανιά να αμύνεται στο μισό γήπεδο μαζικά, προσπαθώντας να μπλοκάρει την ανάπτυξη των παικτών του Χιμένεθ. Η Ένωση, από το ξεκίνημα έδειξε υπομονή, είχε ηρεμία και προσπάθησε με γρήγορο passinggameνα βρει διαδρόμους πότε από τον άξονα και πότε από τα άκρα, δημιουργώντας δύο-τρεις καλές ευκαιρίες πριν «χτυπήσει» στο 39’. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν αυτός που ξεκίνησε όλη την φάση κουβαλώντας την μπάλα, συνεργάστηκε άψογα με τον Αραούχο και με κοντινή προσπάθεια έκανε το 0-1, ξεκλειδώνοντας την άμυνα του Πλατανιά. Από εκεί και πέρα, το πρώτο 45λεπτο δεν σηκώνει ιδιαίτερης κριτικής και ανάλυσης, με τους Κρητικούς να προσπαθούν μόνο να καταστρέψουν το παιχνίδι της ΑΕΚ, η οποία ωστόσο έπαιξε έξυπνα, είχε γρήγορη ανάπτυξη και θα μπορούσε να ανοίξει αρκετά νωρίτερα το σκορ. Απείλησε άλλωστε τόσο με τον κινητικό Μπακασέτα σε δύο περιπτώσεις όσο και με κεφαλιές των Τσιγκρίνσκι – Λαμπρόπουλου. Όλα τα λεφτά, βεβαίως, στο α’ μέρος ήταν το γκολ στο 39’ και η ιδανική συνεργασία των Λάζαρου – Αραούχο, οι οποίοι κατάφεραν με μεγάλη άνεση λόγω της ποιότητας που έχουν να «καταστρέψουν» όλη την αμυντική λειτουργία του αντιπάλου και να κάνουν το 0-1 με το οποίο πήγε η ομάδα στα αποδυτήρια.

 

Σε χαμηλό τέμπο και με την ΑΕΚ να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση, κάνοντας και διαχείριση σκεπτόμενη την ρεβάνς της Τετάρτης με την Λάρισα, κύλησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Πλατανιάς επέμεινε στην τακτική του α’ μέρους με την μαζική άμυνα στο μισό γήπεδο, την ώρα που η Ένωση κυκλοφορούσε την μπάλα έχοντας υψηλά επίπεδα κατοχής, χωρίς όμως να απειλεί με την ίδια συχνότητα που το έκανε στο πρώτο 45λεπτο. Η Ένωση είχε δύο-τρεις επικίνδυνες προσπάθειες που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε ευκαιρίες, αλλά αυτοί που απείλησαν ουσιαστικά ήταν οι Κρητικοί στο 65’ όταν ο Μασούντ που ήταν εντελώς εκτός κλίματος πούλησε την μπάλα, ο Ντικαμονά έφτασε έξω από την περιοχή, σούταρε αλλά ο Τσιντώτας στη μοναδική στιγμή που χρειάστηκε να επέμβει το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο και κράτησε το 0-1. Ένα αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι τέλους, παρά τις δύο μεγάλες φάσεις που είχε η ΑΕΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σουτ του Λαμπρόπουλου στο 84’ και την κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 88’, όπου η μπάλα έφυγε λίγο άουτ….

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κλιάγιτς, Ντικαμονά, Νίλι, Πατράλης, Κασάλιτσα (75’ Ουντότζι), Στανισάβλιεβιτς (85’ Αγγελόπουλος), Μαλσά, Βάντερσον, Ουές Ραχμάν, Παπανικολάου (82’ Σινγκ), Ενσικουλού.

 

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (56’ λ.τρ. Γκάλο), Μασούντ (68’ Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας (90’ Χουλτ), Αραούχο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ