Κλειστά σχολεία σε όλη τη χώρα για δυο εβδομάδες στις σκέψεις των λοιμωξιολόγων

Η παράταση του lockdown είναι δεδομένη. Υπάρχουν όμως σκέψεις και για άλλα μέτρα στο τραπέζι. Μια απ’ αυτές αφορά και στα σχολεία. Τέσσερις περιφέρειες και πέντε δήμοι σε “βαθύ κόκκινο” από αύριο στις 06:00...

 

Το ενδεχόμενο να εισηγηθούν κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα για 15 μέρες φαίνεται να εξετάζουν οι ειδικοί. Η Επιτροπή συνεδριάζει από το πρωί της Παρασκευής (12.03.2021) και το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις για την παράταση του lockdown για μια εβδομάδα τουλάχιστον αλλά και την ένταξη άλλων εννέα περιοχών στο “βαθύ κόκκινο”. 

 

Η πληροφορία για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία σε όλη τη ώρα είναι η τελευταία που προκύπτει από την εν εξελίξει συνεδρίαση της Επιτροπής. 

 

Τα σχολεία δεν είναι η μοναδική εισήγηση που θα κάνουν οι ειδικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πιο σκληρό lockdown, δηλαδή σε βαθύ κόκκινο με αυστηρά μέτρα θα μπουν από αύριο (Σάββατο, 14 Μαρτίου) στις 06:00 το πρωί: Η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας, η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, η περιφερειακή ενότητα Λέσβου και η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής. 

 

Επίσης οι δήμοι: Κατερίνης, Ιωαννίνων, Σκιάθου, Χανίων και Μετσόβου.

 

Έτσι, ο χάρτης της Ελλάδας κοκκινίζει ακόμα περισσότερο με τις παραπάνω περιοχές να είναι πολύ επιβαρυμένες επιδημιολογικά από τον κορονοϊό.

 

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις έξι το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ