Κόκκινος συναγερμός στο Νοσοκομείο Κορίνθου - Έγκυος βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει για άλλη μια φορά στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, αφού στις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου, μια 26χρονη Ρομά, κάτοικος Εξαμιλίων, μεταφέρθηκε στο εν λόγω Νοσκομείο προκειμένου να γεννήσει...

 

Η 26χρονη, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Κορίνθου με έντονους πόνους, εισήλθε άμεσα στο Χειρουργικό τμήμα όπου γέννησε με καισαρική.

 

Το γεγονός που προκάλεσε τον κόκκινο συναγερμό στο Νοσοκομείο Κορίνθου, είναι πως η συγκεκριμένη κοπέλα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, ενώ είχε έρθει σε επαφή με μεγάλο αριθμό νοσηλευτών και γιατρών. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε κάποιες περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών, όταν και το κάθε δευτερόλεπτο μετράει, δεν γίνεται test για να διαπιστωθεί αν ο ασθενής είναι θετικός ή όχι στον κορονοϊό, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Άλλωστε, στα χειρουργεία οι γιατροί φορούν πάντοτε τις μάσκες και ο κίνδυνος μετάδοσης είναι σαφώς πιο περιορισμένος. Αυτός είναι και ο πιθανότερος λόγος που δεν έγινε test στη συγκεκριμένη κοπέλα πριν εισαχθεί στο χειρουργείο.

 

Όπως είναι φυσικό, στο άκουσμα της είδησης ότι η 26χρονη Ρομά βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό που είχε έρθει σε επαφή μαζί της, πάγωσε. Άμεσα, ο προϊστάμενος του τμήματος κάλεσε τους ανώτερούς του για να τους γνωστοποιήσει το περιστατικό και να λάβει εντολές σχετικά με το πως να χειριστεί την κατάσταση.

 

Η απάντησή τους όμως, στο αίτημα που έκανε προκειμένου να απολυμανθεί ο χώρος, ήταν αρνητική, ενώ καμία περαιτέρω ενέργεια δεν προβλέθηκε και για το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με την 26χρονη.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, η 26χρονη βρίσκεται αυτή την ώρα στον 3ο όροφο του Νοσοκομείου Κορίνθου, μαζί με άλλους ασθενείς από διάφορα τμήματα, οι οποίοι φυσικά δεν είναι θετικοί στον κορονοϊό.