Η συγκλονιστική σεζόν της φετινής EuroLeague βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με μια ακόμη «διαβολοβδομάδα». Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ρίχνονται στη μάχη την Τρίτη (3/2), αναζητώντας μόνο τη νίκη.
Στις 18:00, οι ερυθρόλευκοι με τις γνωστές απουσίες των Μόρις, Νιλικίνα και Παπανικολάου φιλοξενούνται από τη Ντουμπάι BC στην «Coca Cola Arena», έχοντας ως μοναδικό στόχο να διευρύνουν το νικηφόρο σερί των εννέα αγώνων τους, απέναντι στο σύνολο του Γκόλεματς.
Η αναμέτρηση θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime.
Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται χωρίς τον Ναν τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 21:15, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, θέλοντας να συνεχίσει με νίκες μετά την επικράτηση επί της Βιλερμπάν, σε μια περίοδο που οι πράσινοι αναζητούν σταθερότητα.
Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το Novasports Prime.
Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της EuroLeague:
Τρίτη 3 Φεβρουαρίου
Ντουμπάι BC – Ολυμπιακός (18:00)
Εφές – Βαλένθια (19:30)
Ζαλγκίρις – Μονακό (20:00)
Ερυθρός Αστέρας – Χάποελ (21:00)
Μακάμπι – Παρτιζάν (21:05)
Παναθηναϊκός – Ρεάλ (21:15)
Μπάγερν – Παρί (21:30)
Μπαρτσελόνα – Φενέρμπαχτσε (21:30)
Αρμάνι Μιλάνο – Μπασκόνια (21:30)
Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου
Βίρτους Μπολόνια – Βιλερμπάν (21:30)
Από την πλευρά της, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Τρίτη (3/2, 19:00) την Τόφας στην Προύσα, μετά από τη μεγάλη επικράτηση επί της Άλμπα Βερολίνου.
Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα θα δώσουν τη δική τους μάχη στην Τουρκία με μοναδικό σκοπό το 3/3 στη φάση των «16», ώστε να κάνουν αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.
H Ένωση θα αναζητήσει τη νίκη χωρίς τον πολύπειρο Δημήτρη Κατσίβελη, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.
Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Cosmote Sport 4HD.
Γκόλεματς: «Ξέρουμε τα πάντα για τον Ολυμπιακό»

Ο Γιουρίτσα Γκόλεματς τόνισε τη γνώση που έχει ο ίδιος και η ομάδα του, Ντουμπάι, για τον Ολυμπιακό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονται με τον ίδιο τρόπο τα τελευταία 4-5 χρόνια, ενόψει της επικείμενης αναμέτρησης.
Ο Κροάτης τεχνικός επεσήμανε τη μεγάλη δυσκολία του αγώνα, λέγοντας:
«Ξέρουμε τα πάντα για τον Ολυμπιακό. Έχουν το ίδιο σύστημα 4-5 χρόνια. Από άποψη ρυθμού, από άποψη αποφάσεων μέσα στο παιχνίδι… Σίγουρα η καλύτερη ομάδα σε αυτό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να έχουμε ενέργεια για 40 λεπτά, για 24 δευτερόλεπτα σε κάθε κατοχή. Πρέπει η ομάδα να έχει υπομονή 40 λεπτά, σε όλες τις κατοχές. Έχουν πάρα πολύ μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι τους. Πιστεύεις ότι έχεις μαρκάρει τα πάντα, αλλά βρίσκουν πάντα μια λύση. Να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το ματς, θα είναι το κλειδί».
Από την πλευρά των παικτών, ο Τζάστιν Άντερσον ανέφερε:
«Παίζουν πολύ καλά στα τελευταία παιχνίδια, έχουν κερδίσει, νιώθουν καλά και θα προσπαθήσουν να επεκτείνουν το σερί των νικών τους, ενώ εμείς θα επιχειρήσουμε να το σπάσουμε. Ξέρουμε ότι οι οπαδοί μας θα είναι εδώ προετοιμασμένοι. Είναι μια ομάδα που της αρέσει να κυκλοφορεί την μπάλα, παίζουν μαζί αρκετά χρόνια και μπορείς να πεις για το ρόστερ πως ξέρουν πάντα τι προσπαθούν να κάνουν. Εμείς είμαστε μια καινούργια ομάδα, ακόμα μαθαίνουμε. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό».











