Κορινθία: 60 άτομα για 5 θέσεις στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Η ανακοίνωση των Αντώνη Πανούτσου και Πέτρου Τατσιόπουλου ήταν μόνο η αρχή, όπως διαβεβαιώνουν συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Θα δείτε διεύρυνση στα ψηφοδέλτιά μας με ανθρώπους από την κεντροαριστερά και γιατί όχι από την Αριστερά», είχε δηλώσει ο ίδιος στη ΔΕΘ και το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει πράξη.

 

Ήδη έχουν υπάρξει επαφές με πρόσωπα από τον ακαδημαϊκό χώρο και τον πολιτισμό, που έχουν εκφράσει τη διάθεσή τους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για πολιτική αλλαγή και προέρχονται από τον χώρο της κεντροαριστεράς.

 

Η Πειραιώς ήδη έχει διαµηνύσει ότι αξιολογούνται συµπεριφορές επίδοξων υποψηφίων και όποιος προβάλλει πως έχει την έγκριση του Κυρ. Μητσοτάκη ή του κόµµατος γενικότερα θα κοπεί από τις λίστες.

 

Η στενή ομάδα που συμμετέχει στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων έχει επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη. Ενεργό ρόλο έχουν ο Θανάσης Νέζης, ο Στέλιος Πέτσας, ο Γιώργος Μυλωνάκης. Εμπλοκή έχει και ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης. Το Μητρώο Στελεχών ανάδειξης νέων στελεχών διαχειρίζεται η σύμβουλος ανθρώπινου δυναμικού του προέδρου της ΝΔ Ρεββέκα Πιτσίκα.

 

Είναι μία αξιοκρατική, αδιάβλητη και πρωτοποριακή διαδικασία όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα ευρωπαϊκά κόμματα. Ο στόχος είναι να φέρει στη ΝΔ πρόσωπα από την κοινωνία και την αγορά με μικρή ή μεγαλύτερη καριέρα που δεν προέρχονται από κομματικούς μηχανισμούς και δεν χρησιμοποιούν κομματάρχες για να φτάσουν στην Πειραιώς.

 

Βαθιά πεποίθηση της ηγεσίας της ΝΔ είναι ότι μέσα από τη συστράτευση της κοινωνίας, ανεξαρτήτως ιδεολογικών καταβολών, μπορεί να αναταχθεί η χώρα την επομένη των εκλογών. Εξάλλου το κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στα γενέθλια του κόμματος, «να γυρίσουν πίσω στο σπίτι τους» σε όσους ψήφισαν τη ΝΔ από το 2004 και μετά αλλά την εγκατέλειψαν στη συνέχεια, έδωσε το μήνυμα της πανστρατιάς. Το μήνυμα της ΝΔ απέναντι στην τυφλή πόλωση που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η εθνική συμπόρευση και η ανάγκη ενότητας στη βάση της κοινωνίας.

 

Όσον αφορά στην Κορινθία, οι λίστες που έχουν στα συρτάρια της Πειραιώς, ξεπερνούν σύμφωνα με αρμόδιες κομματικές πηγές που μίλησαν στο loutraki365.gr, τα 60 άτομα, ενώ μέχρι τώρα κανείς δεν πρέπει να θεωρεί εαυτόν εντός ή εκτός ψηφοδελτίου, ειδικά αφού παραμένει άγνωστη η ημερομηνία διεξαγωγής των Εθνικών εκλογών. Ως εκ τούτου, εκτός του βουλευτή Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία, Χρίστου Δήμα, κανείς δεν θεωρείται "σίγουρος" ή "σίγουρη".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ