Κορινθία: Απειλούνται περιουσίες από την διάβρωση των ακτών

Η διάβρωση των ακτών στην Κορινθία είναι ένα μόνιμο και δυστυχώς άλυτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Πλέον όμως εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και απειλεί την ασφάλεια αλλά και τις περιουσίες των πολιτών. 

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γ. Ψυχογιός κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό υποδομών, όπου μεταξύ άλλων, έκανε λόγο, πως παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει μια σειρά τεχνικών έργων για να αποκαταστήσουν επιμέρους καταστροφές τα έργα είναι αποσπασματικά, κοστοβόρα και δεν αξιοποιούν σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα για ήπιες και βιώσιμες παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα να συντηρούν και σε ορισμένες περιοχές να επιδεινώνουν τα προβλήματα της διάβρωσης.

 

Ταυτόχρονα, η πρώτη ολοκληρωμένη Μελέτη συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος «Μελέτη Αντιμετώπισης των Φαινομένων Διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού Κόλπου” του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ύψους 5.500.000 Ευρώ που δημοπρατήθηκε το 2016 και ολοκληρώθηκε το 2019, δεν έχει ακόμα προχωρήσει θέτοντας σε μεγαλύτερο κίνδυνο πολίτες και υποδομές λόγω της μεγάλης καθυστέρησης.

 

Τέλος, ο βουλευτής ζητά απαντήσεις και άμεσες ενέργειες από το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να προχωρήσουν τάχιστα οι αναγκαίες παρεμβάσεις σε συνεργασία με τους Δήμους της Κορινθίας προκειμένου να αντιμετωπισθεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα για την Κορινθία».