Κορινθία: Δεν έχουν το Θεό τους! Πουλάνε μάσκες στα περίπτερα

Το φαινόμενο να πωλούνται μάσκες προστασίας προσώπου μέχρι και σε περίπτερα, καταδικάζει το ΙΝστιτούτο ΚΑταναλωτών Κορινθίας, το οποίο συστήνει στους καταναλωτές να ζητούν τα απαραίτητα πιστοποιητικά που συνοδεύουν τη μάσκα, πριν την αγοράσουν.

 

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Ινστιτούτου καταναλωτών Κορινθίας με θέμα: ”Πώληση υφασμάτινων μασκών πολλαπλής χρήσης από διάφορα καταστήματα”…

 

Στα πλαίσια της πανδημίας του κορωναϊού που αντιμετωπίζουμε, δημιουργείται στον κάθε Καταναλωτή ανάγκη για μέσα προστασίας. Ένα από τα θεωρούμενα ως βασικά μέσα προστασίας είναι η μάσκα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμόδιων ιατρών, όντως υπάρχουν περιπτώσεις που η χρήση μάσκας είναι χρήσιμη.

 

Τις τελευταίες μέρες παρουσιάστηκε το φαινόμενο να πωλούνται ή να μοιράζονται μέσω περιοδικών υφασμάτινες μάσκες Πολλαπλών Χρήσεων Προστασίας Προσώπου από διάφορα καταστήματα, ακόμα και περίπτερα.

 

Συστήνουμε προς τους καταναλωτές, εάν θεωρούν αναγκαία την αγορά υφασμάτινης μάσκας Πολλαπλών Χρήσεων Προστασίας Προσώπου, να ζητούν τα πιστοποιητικά που πρέπει να την συνοδεύουν με τα οποία θα πιστοποιείται ότι προστατεύει από την σκόνη, τα μικρά σωματίδια στον αέρα, γύρη, μούχλα, καυσαέρια, και αλλεργίες, ότι με τον ενδεδειγμένο εμποτισμό της με το κατάλληλο αντισηπτικό υγρό μπορεί να παρέχει προστασία και απέναντι στον κορωναϊο και θα παρέχονται οδηγίες για την καλή της χρήση.

 

Σε περίπτωση που δεν παρέχονται τα παραπάνω πιστοποιητικά, συστήνουμε να μην γίνεται η αγορά τους.

 

Συστήνουμε επίσης αγορές υφασμάτινης μάσκας Πολλαπλών Χρήσεων Προστασίας Προσώπου να γίνεται από τα φαρμακεία, καθόσον είναι πιστοποιημένα από το υπουργείο υγείας και έχουν πλήρη και απόλυτη ευθύνη για τα προϊόντα αυτής της φύσεως που χορηγούν στο καταναλωτικό κοινό.

 

Τέλος, γνωρίζουμε στους καταναλωτές ότι είναι πιστοποιημένο πώς Προστασία Από Γρίπη, Ιούς, Μεταδιδόμενες Ασθένειες και Μολύνσεις παρέχουν οι χειρουργικές μάσκες προσώπου μιας χρήσης.