Κορινθία: "Εκοιμήθη" ο πατέρας Ευάγγελος Βαλιμίτης

Η Αποστολική Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου αγγέλλει την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Ιερέως π. Ευαγγέλου Βαλιμήτη, Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίας Τριάδος Δερβενίου. Η Νεκρώσιμος αυτού Ακολουθία θα ψαλεί αύριο, 8 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 10.30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου. Από τις 7 το πρωί στον ίδιο Ιερό Ναό, όπου και χρημάτισε Εφημέριος ο εκλιπών, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού.

 

Ο εκλιπών Ιερεύς εγεννήθη το έτος 1961 στην Αυστραλία. Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 25 Δεκεμβρίου του 1996 και Πρεσβύτερος στις 2 Μαρτίου του 1997 υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Παντελεήμονος (Καρανικόλα). Την 22α-8-2011 χειροθετήθηκε Σταυροφόρος-Οικονόμος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο. Υπηρέτησε ευσυνειδήτως ως Διάκονος στον Ι. Ναόν Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου και ως Εφημέριος στους Ι. Ναούς Αγίου Ανδρέου Πιτσών, Αγ. Βλασίου Ξυλοκάστρου και Αγίας Τριάδος Δερβενίου. Δοκιμάσθηκε επί ένα και ήμισυ περίπου χρόνο η υγεία του με δύσκολα προβλήματα ένεκα των οποίων και υπέκυψε.

 

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ο Πανάγαθος Θεός να παραμυθεί την Πρεσβυτέρα, τις θυγατέρες τους και τους συγγενείς του!