Κορινθία: Έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης - Του έκλεψαν 7.000 ευρώ

Η νέα μάστιγα της εποχής είναι οι απάτες μέσω του διαδικτύου που έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να πέφτουν θύματα εξαπάτησης από επιτήδειους, οι οποίοι κλέβουν προσωπικά στοιχεία, χρήματα ή και τα δυο. Στην Κορινθία, οι απάτες με δήθεν αγορές ή πωλήσεις μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών, ανθίζουν… το τελευταίο διάστημα με ολοένα και περισσότερα θύματα να καταφεύγουν στις Αρχές και να καταγγέλλουν τα περιστατικά...

 

Η νέα υπόθεση απάτης με υπολογιστή αφορά έναν άνδρα από το Πάσιο Κορινθίας που υπέβαλε μήνυση σε βάρος αγνώστου δράστη στο ΑΤ Σικυωνίων.

 

 

Συγκεκριμένα το θύμα είχε δημοσιεύσει σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο την πώληση ενός προϊόντος και ο απατεώνας επικοινώνησε μαζί από κινητό τηλέφωνο ως ενδιαφερόμενος αγοραστής. Η αγοραπωλησία κλείστηκε με το αντίτιμο των 600 ευρώ, σύμφωνα με το dmnews.gr.

 

 

Στη συνέχεια στάλθηκε στο θύμα sms από εφαρμογή οικονομικών συναλλαγών, στο οποίο υπήρχε σύνδεσμος τράπεζας και του ζητούσε να καταχωρίσει τους κωδικούς πρόσβασης της τράπεζάς του όπως επίσης του ζητούσε τηλεφωνικά τον 6ψήφιο αριθμό που στάλθηκε στο κινητό του, από γνωστή εφαρμογή messenger για κινητά. Στη συνέχεια το θύμα, διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να χειριστεί την συγκεκριμένη εφαρμογή και κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη.

 

 

Αμέσως μπήκε στην εφαρμογή της τράπεζας που έχει λογαριασμό και διαπίστωσε ότι είχαν αφαιρεθεί 7.100 ευρώ. Το ποσό αυτό είχε αφαιρεθεί σε 3 διαφορετικές συναλλαγές, μία των 3.050 ευρώ που κατατέθηκαν σε λογαριασμό ημεδαπής, μία 3.050 ευρώ και μία των 1.000 ευρώ αντίστοιχα που κατατέθηκαν σε λογαριασμό άλλης ημεδαπής. Το θύμα, αφού κάλεσε την εξυπηρέτηση πελατών της τράπεζας πήγε στο κατάστημα και υπέβαλε αίτημα αμφισβήτησης των συναλλαγών.

 

 

Διενεργείται προανάκριση από το ΑΤ Σικυωνίων και ο δράστης αναζητείται.