Κορινθία: Πέθανε από κορονοϊό διευθυντής σχολείου - Συγκινούν τα λόγια για το "τελευταίο αντίο"

Πέθανε μετά από μάχη 20 ημερών με τον κορονοϊό, ο διευθυντής δημοτικού σχολείου, Λεωνίδας Ανδριανέσης…

 

Στο κείμενο που έγραψαν για να τον αποχαιρετήσουν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σολωμού Παναγιώτης Κοντογιάννης και η πρώην πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Αναστασία Τσουλουχά, γίνεται λόγος στο έργο, την προσωπικότητα αλλά και τη μάχη του εκπαιδευτικού, που αποδείχθηκε άνιση.

 

«Τον επισκέφτηκε με την αρρώστια της εποχής η οποία έγινε μεσολαβητής για την άνοδο του στο θρόνο του Θεού. Το κενό που αφήνει είναι τεράστιο στον κόσμο της εκπαίδευσης. Υπήρξε σπουδαίος παιδαγωγός και ήταν επιτυχημένος σε όλους τους τομείς της ζωής, άνθρωπος, δάσκαλος, σύζυγος, πατέρας» γράφουν στο κείμενο και συνεχίζουν…

 

«Κύριε Λεωνίδα, με ευλάβεια υπηρετήσατε την εκπαίδευση και για 30 και πλέον συνεχόμενα χρόνια ως διευθυντής του δημοτικού σχολείου Σολωμού. Αγαπήσατε τα παιδιά ασχοληθήκατε ως λειτουργός με αυτά. Σμιλέψατε με τη σκέψη και το λόγο αγνές και αδιαμόρφωτες υπάρξεις. Όσοι σας είχαν δάσκαλο σας χρωστάνε το εὖ ζῆν.

 

Γιατί ο κύριος Λεωνίδας ως εμπνευσμένος και χαρισματικός δάσκαλος ενέπνευσε την αγάπη για την μόρφωση, την πνευματική καλλιέργεια, την ελευθερία, την εργατικότητα, την κοινωνική προσφορά. Μεταλαμπάδευσε αξίες και ιδανικά διαιώνια: αγάπη για το θεό, τον άνθρωπο, τον τόπο, την πατρίδα. Σεβασμό και αλληλεγγύη!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ