Κόρινθος: Αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες η έκρηξη στη Motor Oil με θύμα τον Φίλιππο Παππά

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, αύριο Πέμπτη εκδικάζεται στα δικαστήρια της Κορίνθου το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου 2020 στα διυλιστήρια της «Motor Oil», με τραγική συνέπεια τον θάνατο του εργαζόμενου Φίλιππου Παππά και τον σοβαρό τραυματισμό τριών ακόμα εργαζομένων.

 

Η έκρηξη είχε σημειωθεί γύρω στις 22.30 σε χώρο που λειτουργεί ως ιατρείο - αποδυτήρια στο διυλιστήριο. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν βαριά τέσσερις εργαζόμενοι, ένας νοσοκόμος 37 ετών και τρεις εργάτες 55, 38 και 41 ετών.

 

Τα θύματα, που ήταν τραυματίες - εγκαυματίες, μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία «Θριάσιο» και «Γεννηματάς» σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνώθηκαν, καθώς έφεραν εκτεταμένα και βαθιά εγκαύματα. Επειδή μάλιστα δεν υπήρχαν κρεβάτια ΜΕΘ για όλους τους εγκαυματίες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εγκαυμάτων του «Θριασίου», δύο από τους τέσσερις εγκαυματίες παρέμειναν εκτός ΜΕΘ για ένα 24ωρο και νοσηλεύονταν σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

 

Ο Φίλιππος Παππάς, κατέληξε ύστερα από δέκα και πλέον μήνες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε ηλικία μόλις 42 ετών, αφήνοντας πίσω, τον αδερφό, τους γονείς αλλά και την ανήλικη κόρη του με αναπάντητα ερωτηματικά σχετικά με το τι πήγε στραβά εκείνο το μοιραίο βράδυ...