Κόρινθος: "Δεν με άκουγε, δεν καθόταν καλά" - Σοκάρουν τα στοιχεία της δολοφονίας

Σοκαρισμένη είναι η Κορινθιακή κοινωνία, από την αδιανόητη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο χωριό Καίσαρι της ορεινής Κορινθίας, όταν μια 89χρονη γυναίκα φέρεται να προκάλεσε τον θάνατο της 57χρονης κόρης της μετά απο καβγά που είχαν. Ηηλικιωμένη που έμενε μαζί με την 57χρονη κόρη της, αρχικά θεωρήθηκε ότι την έσπρωξε με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι, σύμφωνα όμως με νέα στοιχεία που έρχονται στο φως, φέρεται τελικά να πήρε τη μασιά από το τζάκι και να την χτύπησε στο κεφάλι.

 

Στη συνέχεια, η 89χρονη δεν ειδοποίησε κανέναν. Όταν μια γειτόνισσα, που τους φέρνει συχνά φαγητό, πήγε στο σπίτι, είδε την 57χρονη αιμόφυρτη στο κρεβάτι. Ρώτησε την 89χρονη για το τι είχε συμβεί και εκείνη παραδέχθηκε ότι είχε χτυπήσει την κόρη της.

 

Έντρομη κάλεσε το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο μετέβη στο σημείο. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

 

Όταν οι αστυνομικοί, που ενημερώθηκαν από το νοσοκομείο, μετέβησαν στο σπίτι της ηλικιωμένης, διαπίστωσαν ότι είχε καθαρίσει τον χώρο, ενώ είχε πετάξει τα ματωμένα σεντόνια. «Δεν με άκουγε, δεν καθόταν καλά», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς η ηλικιωμένη.

 

Η άτυχη 57χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου και εισήχθη σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπεiας. Όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών έχασε τη μάχη και κατέληξε το απόγευμα της Τετάρτης (15/3).

 

Όπως αναφέρει o διοικητής του νοσοκομείου Κορίνθου, Γρηγόρης Καρπουζής, η γυναίκα αν και διασωληνώθηκε, η κατάσταση της επιδεινώθηκε.

 

«H ασθενής έφτασε εδώ βαριά χτυπημένη και εισήχθη στην χειρουργική κλινική. Διασωληνώθηκε αμέσως, όμως η κατάσταση της επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να χάσει την μάχη και απεβίωσε. Έχει διαταχθεί διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης. Όταν ήρθε εδώ η γυναίκα ήταν βαριά χτυπημένη στο κεφάλι» είπε ο κ. Καρπουζής.

 

Οι δυο γυναίκες ζούσαν για πάνω από 15 χρόνια μόνες τους, καθώς ο πατέρας της 55χρονης είχε φύγει από την ζωή με αποτέλεσμα η μια να φροντίζει την άλλη. Σύμφωνα με γείτονα τους αντιμετώπιζαν πολλά και σημαντικά προβλήματα.

 

«Ζούσαν μόνες τους αυτές οι γυναίκες. Δεχόντουσαν βοήθεια από την γειτονιά, αλλά δεν ήθελαν και πολλά  πολλά. Υπήρχαν θέματα χρόνια τώρα γιατί η 89χρονη φρόντιζε την 57χρονη που αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα ψυχικής υγείας. Κρίμα για ό,τι συνέβη. Τους είχε βγει μια μικρή σύνταξη και ζούσαν όπως όπως. Ο παππούς έχει πεθάνει τουλάχιστον 15χρονια. Το σπίτι τους είναι μέσα στο χωριό, αλλά δεν είχαν επαφές. Πήγαιναν εκεί κάποιοι γείτονες, τους έδιναν φαγητό, τους πρόσεχαν μέχρι εκεί. Οι ίδιοι έχουν κληθεί να καταθέσουν όσα γνωρίζουν» ανέφερε ο γείτοντας.

 

Η συλληφθείσα, με τη σε βάρος της, σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Μετά την απολογία της, αφέθηκε ελεύθερη. Συγχρόνως, θα μεταβεί για ψυχιατρική εξέταση.