Κόρινθος: Εγκρίθηκε το σχέδιο των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Καλλιθέα

Πράσινο φως στο σχέδιο που κατέθεσε ο δήμος Κορινθίων για τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Συνοικισμού, το οικόπεδο των 26 στρεμμάτων που αγοράστηκε στην περιοχή της Καλλιθέας με στόχο την δημιουργία πρότυπου αθλητικού κέντρου, έδωσε το Τεχνικό συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

 

Η έγκριση αποτελεί το ουσιαστικότερο βήμα της υλοποίησης του έργου, ενός έργου που σχεδιάστηκε από την δημοτική αρχή για να καλύψει τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων, των αθλητών και των πολιτών του δήμου που οι σημερινές δομές αδυνατούν. Επίσης να υπηρετήσει τον στόχο η Κόρινθος, ο δήμος Κορινθίων να περιληφθούν στον χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και του αθλητικού τουρισμού. 

 

Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ανακοίνωσε την θετική εξέλιξη της έγκρισης του σχεδίου των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και τα επόμενα βήματα στην συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του τύπου την Πέμπτη το πρωί. 
«Το τεχνικό συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις σρην περιοχή της Καλλιθέας. Τα επόμενα βήματα είναι η υποβολή του φακέλου στο ταμείο ανάκαμψης και η χρηματοδότηση του έργου.»

 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων επεσήμανε πως στην χρονιά που έρχεται θα ολοκληρωθεί κατά προτεραιότητα το γήπεδο ποδοσφαίρου ώστε να καλυφθούν οι προπονητικές ανάγκες των ακαδημιών ποδοσφαίρου. Η ανάγκη αυτή προέκυψε μετά την υπαναχώρηση της διοίκησης του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ  και την μη ενοικίαση του γηπέδου του Συνοικισμού από τον δήμο. 

 

«Το αυξημένο ενδιαφέρον που τα τελευταία χρόνια καταγράφεται στο δήμο για τον αθλητισμό προσδίδει ιδιαίτερη ικανοποίηση. Ο Δήμος έχει την υποχρέωση όχι μόνο να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν από αυτό το ενδιαφέρον  αλλά μέσα από σύγχρονες, πρότυπες και απόλυτα λειτουργικές υποδομές να καταστεί σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό , προορισμός για τον αθλητικό τουρισμό. Ο σχεδιασμός μας είναι άρτιος και οι πολίτες βλέπουν να εξελίσσεται σε όφελός τους» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων στις δηλώσεις του.