Κόρινθος: Η Ολυμπιακή φλόγα επιστρέφει μετά από 20 χρόνια

Στο άγαλμα του Πήγασου, στην πλατεία Φλοίσβου θα υποδεχθεί με επισημότητα η Κόρινθος την Ολυμπιακή φλόγα!

 

Μετά από 20 σχεδόν χρόνια και μία μέρα πριν η Ολυμπιακή φλόγα αναχωρήσει για το Παρίσι όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 θα διανυκτερεύσει στην πλατεία με παρόντα όλα τα μέλη της ΔΟΕ Ελλαδας και με τηλεοπτική μετάδοση σε όλα τα μέρη του κόσμου. Σημειώνεται ότι όλα οφείλονται στον τεράστιο Κορίνθιο Ολυμπιονίκη, Νίκο Ξυλούρη ο οποίος θα συμμετέχει στην τελετή όπως επίσης και 6 ακόμα αθλητές.

 

Η Ολυμπιακή φλόγα θα διανυκτερεύσει με τιμές Αρχηγού κράτους και θα διεξαχθεί τελετουργικό. Επίσης, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσικά δρώμενα. Σημειώνουμε ότι από τις 8:00 έως τις 8:15 θα περάσει από τους δρόμους Πατρών, Γεωργίου Παπανδρέου και Εθνικής Αντιστάσεως.

 

Στις 16 Απριλίου γίνει η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία και στις 26 Απριλίου θα παραδοθεί η Ολυμπιακή Φλόγα στην Οργανωτική Επιτροπή στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Πρώτος Λαμπαδηδρόμος θα είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος, ενώ την Φλόγα θα μεταφέρει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών με αρχηγό τον ασημένιο ολυμπιονίκη του Τόκιο 2020, Γιάννη Φουντούλη που θα την παραδώσει στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο για να την μεταλαμπαδεύσει στην Οργανωτική Επιτροπή «Παρίσι 2024».

Dmnews