Κόρινθος: Ιδιωτική εταιρεία για την ασφάλεια των κατοίκων στα Εξαμίλια

Β.Νανόπουλος: Ο τόπος που ζούμε πρέπει να είναι ασφαλής! Αυτό διασφαλίζουμε σαν δημοτική αρχή.

Στο πάγιο αίτημα των κατοίκων του ΔΔ Εξαμιλίων για ενίσχυση της ασφαλείας ανταποκρίνεται ο δήμος Κορινθίων . Υλοποιώντας τη δέσμευση του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, με την συμβολή του Αντιδημάρχου Σπύρου Ζαχαριά κ την συνεργασία του τοπικού προέδρου Αλέξανδρου Βλάσση, ξεκινά την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου την φύλαξη όλων των δημοτικών -δημόσιων κτιρίων των Εξαμιλίων. 

Η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρία φύλαξης υπεγράφη την τελευταία ημέρα του 2020 και αναμένεται αφενός να λειτουργήσει αποτρεπτικά στους επιτήδειους και αφετέρου να ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων. Η φύλαξη των δημοτικών κτιρίων της περιοχής θα λύσει παράλληλα και το τεράστιο ζήτημα των λεηλασιών στο νεκροταφείο Εξαμιλίων αλλά και των επιθέσεων που δέχονταν κατά καιρούς όσοι έφταναν σε αυτό, κυρίως γυναίκες, περιστατικά βίαια που είχαν τρομοκρατήσει τους κάτοικους κ δεν τους επέτρεπαν να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα προς τους οικείους τους. Καθημερινά 13:00μ.μ έως και 17:00μ.μ θα υπάρχει φύλακας στο νεκροταφείο.
Η παρουσία δύναμης ελέγχου και οι περιπολίες θα αποτρέψουν τους επιτηδείους και θα μετατρέψουν τα Εξαμίλια σε τόπο ασφαλέστερο
Ήταν υποχρέωση του δήμου εδώ κ πολλά χρόνια!
Υλοποιείται τώρα γιατί αυτή η δημοτική αρχή ΔΕΝ υποτιμά το πρόβλημα ΔΕΝ κλείνει τα μάτια της σε αυτό ΔΕΝ ξεχνά τις δεσμεύσεις της προς την κοινωνία των Εξαμιλίων.