Κόρινθος: «Ισλάμ και Ευρώπη» - Μια ομιλία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Eκδήλωση - ομιλία με θέμα «Ισλάμ και Ευρώπη» διοργανώνει το εκπαιδευτήριο Homo Educandus Αγωγή, με ομιλητή τον Καθηγητή Θρησκειολογίας στη Θεολογική Σχολή Αθηνών κ. Μιχάλη Μαριόρα.

 

Τι σημαίνει η παρουσία του Ισλάμ στην Ευρώπη; Πόσο συμβατό είναι το Ισλάμ με τη δημοκρατία και τις άλλες ευρωπαϊκές αξίες; Είναι μερικά από τα θέματα που θα αναπτυχθούν, στην εκδήλωση που  θα φιλοξενηθεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κορίνθου, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, στις 6:30μ.μ.

 

Ο Μιχάλης Μαριόρας, γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Ειδικεύτηκε στο Ισλάμ με σπουδές στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Γενεύης, Φριβούργου Ελβετίας και Μαρβούργου Γερμανίας.

 

Είναι λέκτορας στο Τμήμα Θεολογίας του ΕΚΠΑ, όπου διδάσκει Ισλάμ, ιστορία θρησκευμάτων, συγκριτική θρησκειολογία και αρχαία ελληνική θρησκεία.

 

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα του επικεντρώνονται, μεταξύ άλλων, στην ανάδειξη της ισλαμικής αυθεντικότητας των μουσουλμανικών θέσεων, την αναψηλάφηση εσφαλμένων στερεοτυπικών αντιλήψεων της δυτικής κοινής γνώμης περί Ισλάμ και την έμπρακτη υλοποίηση της ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων μεταναστών στην Ελλάδα.