Κόρινθος: Μαρτυρία του διασώστη που ξυλοκόπησαν Ρομα… στο Νοσοκομείο!

Σοκαρισμένος είναι ο διασώστης του ΕΚΑΒ που έπεσε αναίτια θύμα ξυλοδαρμού ομάδας Ρομά στο προαύλιο του Γενικού Νοσοκομείου, εν ώρα καθήκοντος!

 

Ο διασώστης φορώντας κολλάρο πήρε εξιτήριο και περιέγραψε την φρίκη που έζησε το απόγευμα του Σάββατου (23/3).

 

Όπως περιέγραψε στην κάμερα του Star, κατέβηκε από το ασθενοφόρο για να μεταφέρει στα επείγοντα περιστατικό το οποίο είχαν πάρει από το Κιάτο όταν ξαφνικά μία ομάδα Ρομά του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπά με γροθιές στο κεφάλι, στον αυχένα και στον ώμο. Ο διασώστης προσπάθησε να ξεφύγει έτρεξε με κατεύθυνση στα σκαλιά του Νοσοκομείου αλλά οι Ρομά, τον ακολούθησαν και εξακολουθούσανε να τον χτυπούν.

 

Όπως είπε εκτός από τον ίδιο, στόχος των εξαγριωμένων Ρομά έγινε και ο γιατρός, Σωτήρης Παπαδημητρίου που ήταν συντονιστής εφημερίας και ο οποίος όταν άκουσε τις φωνές του διασώστη πήγε να βοηθήσει. Ο γιατρός με τη σειρά του δήλωσε ότι οι Ρομά επιτέθηκαν και σε αυτόν ενώ έβριζαν και απειλούσαν ότι θα τους κάψουν και θα τους σκοτώσουν. Μάλιστα, τόνισε ότι η επίθεση ήταν αναίτια και οι Ρομά δεν είχαν λόγο να βρίσκονται στον χώρο του Νοσοκομείου.

 

Ο πρόεδρος εργαζομένων του Νοσοκομείου, Χρήστος Μήνος ζητά εκ μέρους όλων να εφαρμοστεί o Νόμος που προβλέπει αυστηρές ποινικές διώξεις σε όσους ασκούν βία σε βάρος Υγειονομικών.

Dmnews