Κόρινθος: Παιδάκι 4 ετών γλίτωσε το μάτι του από θαύμα

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό τραυματισμού μικρού παιδιού συνέβη την προηγούμενη Τετάρτη 22 Μαρτίου στο 12ο Νηπιαγωγείο Κορίνθου.

 

Συγκεκριμένα ένα αγοράκι 4,5 χρόνων που πάει προνήπιο τραυματίστηκε σοβαρά, όταν κατά την ώρα που βρισκόταν στην τάξη του, κάποιο άλλο παιδάκι το χτύπησε στο μάτι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Το περιστατικό, συνέβη το πρωί της Τετάρτης (22 Μαρτίου) περίπου στις 9:30.

 

Όπως καταγγέλλεται από την μητέρα του παιδιού, η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου δεν ασχολήθηκε καθόλου με το παιδί παρά το γεγονός ότι έκλαιγε συνεχώς και έτριβε το μάτι του από τους έντονους πόνους, ενώ, δεν ειδοποίησε ούτε τους γονείς του.

 

Όταν ρωτήθηκε γιατί, απάντησε ότι το συγκεκριμένο παιδί πάντα κλαίει και δεν κατάλαβε ότι επρόκειτο για κάτι σημαντικό.

 

Το ιστορικό

 

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η κα Χριστίνα Σιάχρα στο loutraki365.gr, μητέρα του μικρού αγοριού και δύο ακόμα παιδιών, το πρωί της Τετάρτης 22 Μαρτίου " παρά το γεγονός ότι το παιδί έκλαιγε και κρατούσε το μάτι του -γιατί όπως εξηγήθηκε από την μετέπειτα διάγνωση του οφθαλμίατρου οι ακτίνες του ήλιου έμπαιναν αφιλτράριστες στο μάτι του προκαλώντας του πόνο και έτσι δεν μπορούσε να το κρατήσει ανοιχτό-, η διευθύντρια ούτε ασχολήθηκε μαζί του, ούτε ειδοποίησε τους γονείς". 

 

Όπως τονίζει η κ. Σιάχρα "Η μόνη που ασχολήθηκε με το μικρό αγόρι, ήταν μια κοπέλα που έχει αναλάβει παράλληλη στήριξη σε άλλο παιδάκι. Βλέποντας ότι συνεχίζει να πονά και να διαμαρτύρεται το πήρε αγκαλιά, το πήγε στο μπάνιο και του έριξε νερό στο μάτι για να το ανακουφίσει. Η ίδια είπε στην διευθύντρια να ειδοποιήσει τους γονείς του παιδιού, αλλά και πάλι η διευθύντρια δεν το έκανε και συνέχισε κανονικά την πρόβα που ήταν σε εξέλιξη για την σχολική εορτή της 25ης Μαρτίου".

 

Η μητέρα πήρε το παιδί από το νηπιαγωγείο στη 1:30 το μεσημέρι και επιστρέφοντας στο σπίτι, είδε ότι ο μικρός είχε περίεργη συμπεριφορά, κρατούσε το μάτι του και έδειχνε να πονά.

 

Αμέσως πήγε το παιδί στον οφθαλμίατρο ο οποίος διέγνωσε τραυματική απόπτωση επιθήλιου κερατοειδούς δεξιού οφθαλμού, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.

 

 

Την επομένη ημέρα, η μητέρα πήγε ξανά στο Νηπιαγωγείο, προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις και η απάντηση που πήρε από την διευθύντρια ήταν σύμφωνα με την μαρτυρία της η εξής: "Δεν είχα εικόνα για το παιδί. Το συγκεκριμένο παιδί κλαίει συνέχεια και δεν θεώρησα ότι ήταν κάτι σοβαρό".

 

Την ίδια ημέρα (Πέμπτη 23 Μαρτίου) το παιδί εξετάζεται και από ιατροδικαστή που επιβεβαιώνει την διάγνωση.

 

Την Παρασκευή, 2 ημέρες μετά τον τραυματισμό, η κα Σιάχρα, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου όπου και κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες από αμέλεια και παράβαση καθήκοντος. Επίσης κατέθεσε και σχετική αναφορά για το συμβάν, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κορινθίας.

 

Όπως λέει η ίδια, τα ερωτήματα της παραμένουν αναπάντητα μέχρι σήμερα. Γιατί η διευθύντρια δεν έδωσε σημασία στο παιδί της και γιατί δεν την ενημέρωσε.

 

Αυτή τη στιγμή η κλινική εικόνα του μικρού αγοριού είναι σαφώς καλύτερη. Σήμερα μάλιστα φόρεσε και ειδικά προστατευτικά γυαλιά, τα οποία θα βοηθήσουν να μειωθεί ο πόνος και να επιταχυνθεί η επούλωση.

 

Σύμφωνα με τους γιατρούς, λόγω της ηλικίας του παιδιού, σιγά σιγά θα επανέλθει, αν και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, καθώς τέτοια περιστατικά έχουν την τάση να υποτροπιάζουν σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα που μπορεί να ποικίλουν από μερικές ημέρες μέχρι και μήνες αργότερα.