Κόρινθος: Το πρόγραμμα των Εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων παραμονή και ανήμερα της Εθνικής μας εορτής στη πόλη της Κορίνθου εχει ως εξής:

 

 

ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

 

Γενικός Σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 23ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου. Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των οργανισμών κοινής ωφέλειας, των τραπεζών, των κεντρικών οδών και πλατειών της Κορίνθου και των ελλιμενισμένων λιμενικών πλοίων.

 

  • 10:00 Επετειακές ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 

  • 11:00 Απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων από μαθητές και μαθήτριες, σπουδαστές, προσκόπους και μέλη του Σ.Ε.Ο. στο Μαυσωλείο των Ηρώων.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

 

  • 07:00 Χαρμόσυνες καμπανοκρουσίες στις εκκλησίες με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου.

 

  • 08:00 Έπαρση της Σημαίας στο Μαυσωλείο των Ηρώωναπό Τιμητικό Άγημα της Σχολής Μηχανικού (Σ.ΜΧ.).

 

  • 11:00 Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου,χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου.Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Αγγελική Ασημακοπούλου, δασκάλα 6ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου.

 

  • 11:20 Επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου,των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου, των ενώσεων Εθνικής Αντίστασης και των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, στο Μαυσωλείο των Ηρώων, όπου θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

  • 12:00 Παρέλαση: Δημοτικής Φιλαρμονικής, αναπήρων πολέμου, μαθητών και μαθητριών, τμημάτων ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, προσκόπων και συλλόγων. Χώρος της παρέλασης ορίζεται η κεντρική πλατεία της Κορίνθου (έναντι του Δικαστικού Μεγάρου).

 

  • 17:15 Υποστολή της Σημαίας