Κόρινθος: Στήθηκαν οι μεταλλικές κατασκευές που θα φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες στο στρατόπεδο (εικόνες)

Στο στρατόπεδο της Κορίνθου θα μεταφερθούν τις επόμενες μέρες οικογένειες Αφγανών προσφύγων (600) στο πλαίσιο του σχεδίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αποσυμφόρηση των νησιών της χώρας μας.

 

 

Σε χρόνο ρεκόρ στήθηκαν πενήντα μεταλλικές κατασκευές στον χώρο του στρατοπέδου.

 

Τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες σε λίγες μέρες θα είναι όλα έτοιμα.

 

 

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες ο κ. Χρυσοχοίδης γνωστοποίησε, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ότι θα μεταφερθούν τις επόμενες μέρες πενήντα μεταλλικές κατασκευές ΤΟΛ των 12 ατόμων η κάθε μία, όπου θα φιλοξενηθούν 600 άτομα που θα μείνουν για δύο μήνες.

 

 

Επίσης μέσα στο χώρο θα λειτουργήσει ιατρείο και θα ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη της πόλης με σαράντα αστυνομικούς προκειμένου να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα περιστατικά εγκληματικότητας.

 

 

Στο σημείο αυτό υπογραμμίστηκε η υποστελέχωση σε προσωπικό του Νοσοκομείου Κορίνθου (π.χ. κλειστή παιδιατρική κλινική, δυσλειτουργία Τ.Ε.Π.), γεγονός το οποίο χρήζει της άμεσης παρέμβασης του Υπουργείου Υγείας. Επίσης, έγινε σαφές πως ο πληθυσμός των μεταναστών, που μεταφέρονται στη Κόρινθο είναι πλήρως εμβολιασμένος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

korinthostv.gr