Κορονοϊός: 50 τα κρούσματα στο γηροκομείο «Κωστοπούλειος Στέγη» των Σερρών

Συνολικά 50 είναι τα κρούσματα στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Κωστοπούλειος Στέγη» των Σερρών μετά και τα αποτελέσματα του νέου μοριακού ελέγχου, που έγινε σε νοσηλευόμενους και εργαζόμενους και ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ.

 

Ειδικότερα, θετικοί στον κορονοϊό είναι συνολικά 36 νοσηλευόμενοι και 14 εργαζόμενοι. Οι οκτώ νοσηλευόμενοι έχουν διακομισθεί σε κέντρα αναφοράς στη Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα και Αλεξανδρούπολη.

 

 

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο διευθυντής της Μονάδας κ. Καραμούτσος είπε πως, «μετά από ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ και επειδή δεν υπάρχουνε διαθέσιμες κλίνες, καθίσταται ο 1ος όροφος του γηροκομείου ως μονάδα covid 19 για τους νοσηλευόμενους της Μονάδας που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό. Τα συμπτώματα των νοσούντων είναι ήπια ή ανύπαρκτα και μόνο εάν υπάρξει επιδείνωση σε κάποιον ηλικιωμένο τόσο οι γιατροί σε ενημέρωση με τον ΕΟΔΥ θα αποφασίζουν για διακομιδή».

 

Ο κ. Καραμούτσος επανέλαβε πως, «ο ιός μεταδόθηκε από εργαζόμενο στους νοσηλευόμενους» και τόνισε ότι «υπάρχει έλλειψη προσωπικού αφού έχουν νοσήσει αρκετά άτομα».

 

 

Τέλος, τόνισε πως: «ήδη έχει ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου, να πάει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από αύριο στην Μονάδα για τη διενέργεια τεστ σε νοσηλευόμενους και εργαζόμενους».

 

Στο «κόκκινο», δηλαδή στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας είναι από σήμερα, στις 6 το πρωί, η περιφερειακή ενότητα των Σερρών.

 

 

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους, καθώς και η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

 

 

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν 51 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 14 συνδέονται με γνωστή συρροή και 158 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 24 προέρχονται από δράση τυχαίας δειγματοληψίας.

 

 

Επιπλέον, αναστέλλεται η λειτουργία των κάτωθι:

- Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»

- Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια

- Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες

-Κινηματογραφικές προβολές

-Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων. Οι πρόβες θα γίνονται μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης

- Κέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ

- Μουσικές σκηνές

- Εστίαση [επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through]

-Παιδότοποι

- Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων (επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση)

-Γυμναστήρια

- Συνέδρια / Εκθέσεις

-Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων

-Εμποροπανηγύρεις

-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν.4497/2017 (Α’ 171)

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών, όπως και τα κομμωτήρια, τις υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ, τα ινστιτούτα αισθητικής κ.λπ., στις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται στο επίπεδο 4, θα λειτουργούν με τους αυστηρούς όρους του επιπέδου 3.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ