Κορονοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στα σχολεία – Τι θα κρίνει την απόφαση

Οι ειδικοί περιμένουν τα αποτελέσματα από τις πρώτες ημέρες έναρξης της σχολικής χρονιάς για να πράξουν ανάλογα. Τι αναφέρει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

 

 

Τα σχολεία μπορεί να άνοιξαν με αυστηρά μέτρα, ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον κορονοϊό να… εισβάλει και στις σχολικές αίθουσες. Τα κρούσματα στους μαθητές αυξάνονται συνεχώς,  όπως και η ανησυχία και ίσως τις επόμενες ημέρες τα δεδομένα να αλλάξουν. Οι σκέψεις ήδη υπάρχουν για νέα μέτρα, καθώς και τα σχολεία αποτελούν μέρος της κοινωνίας και ο κορονοϊός δεν έκανε εξαίρεση.  

 

 

Μπορεί την Κυριακή να υπήρξε μια μικρή πτώση στα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα με 218 νέες μολύνσεις, αλλά η Αττική παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα μας με 118 νέα κρούσματα. 

 

 

Από τα μεσάνυχτα τρέχουν νέα μέτρα με τα περίπτερα και τις κάβες να κατεβάζουν ρολά ώστε να αποφεύγονται οι συνωστισμοί σε πλατείες και πάρκα σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει η επικίνδυνα φορτωμένη Αττική και ειδικά το κέντρο της Αθήνας που έχει τα περισσότερα κρούσματα.

 

 

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς δεν απομένουν και πολλά 48ωρα από την στιγμή που στο μικροσκόπιο της επιτροπής των διακεκριμένων λοιμωξιολόγων για την αντιμετώπιση του κορoνοϊού στην χώρας μας, θα ξεκινήσουν να μπαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα των κρουσμάτων από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και μετά.

 

 

Όπως αναφέρει στο newsit.gr η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη μπορεί ακόμα να είναι νωρίς για την οποιαδήποτε πρόβλεψη, ωστόσο δεν αποκλείεται από τα πρώτα κιόλας αποτελέσματα ν’ αλλάξουν τα δεδομένα και να χρειαστεί να παρθούν επιπλέον μέτρα που θα φρενάρουν το γρηγορότερο την μεταδοτικότητα του ιού.

 

 

«Σε λίγες ημέρες μπαίνουν στο κάδρο και τα αποτελέσματα που θα έχουμε από τις πρώτες μέρες έναρξης της σχολικής χρονιάς. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια πρόβλεψη ακόμα, ωστόσο αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως ανάλογα με το πως θα κινηθούν οι αριθμοί από εδώ και στο εξής, θα συζητήσουμε. Είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα».

 

 

Ο αριθμός των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί, αρκετοί συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι με την κ. Παγώνη να επισημαίνει. «Σε ότι έχει σχέση αυτή την στιγμή με τα νοσοκομεία, προσπαθούμε σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε να προχωρήσουμε. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι μεταφορές διασωληνομένων ασθενών από τις μονάδες των νοσοκομείων στις ιδιωτικές κλινικές, που έχουν δώσει κάποια κρεβάτια και κρατάμε πλέον εμείς τα περιστατικά που σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με τον κορονοϊό. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε όσα περισσότερα κενά κρεβάτια μπορούμε, ώστε στην περίπτωση που χρειαστούν να μπορούμε να τα διαθέσουμε. Αυτή την στιγμή έχουμε ελεύθερα κρεβάτια και βλέπουμε. Είναι ανάλογα με το πως θα κινηθούν οι αριθμοί των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και τον αριθμό εκείνων που νοσηλεύονται με κορονοϊό στις κλινικές. Είναι τρεις παράμετροι που παρακολουθούμε στενά».

 

 

Μεγάλη ανάσα αναμένεται να δώσει και η εντατική του νοσοκομείου Σωτηρία, ενώ ακολουθούν και άλλες κλίνες ΜΕΘ. «Η εντατική με τα 50 κρεβάτια στο Σωτηρία υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμη μέσα στον επόμενο μήνα, όπως μας είπε και ο πρωθυπουργός. Από την άλλη ακόμα δεν γνωρίζουμε τα νοσοκομεία στα οποία θα κατανεμηθούν τα κρεβάτια εντατικής, που θα δημιουργηθούν από την δωρεά του ιδρύματος Νιάρχος. Όσα περισσότερα κρεβάτια θα έχουμε τόσο καλύτερα θα είναι για όλους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ