Κορονοϊός: Αυτή είναι η εικόνα από τα λύματα σε Λουτράκι, Περαχώρα και Ίσθμια

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα της επιστημονικής κοινότητας για την πορεία της εξέλιξης του κορονοϊού στο Λουτράκι με βάση τις μετρήσεις από τα λύματα της πόλης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Δημήτρη Πρωτονοτάριο, ο οποίος μίλησε στο loutraki365.gr...

 

Ηεπιδημιολογική εικόνα στην πόλη του Λουτρακίου, κάτι που προκύπτει από τις μετρήσεις συγκέντρωσης του γονιδιώματος του SARS-CoV-2 στα αστικά απόβλητα του πολεοδομικού συγκροτήματος δείχνει ότι το ιικό φορτίο στα λύματα, από τα τελευταία δείγματα που ελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφεται σχεδόν μηδενικό.

 

Σημειώνεται ότι στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων, δεν έχει γίνει καταγραφή, καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει Βιολογικός καθαρισμός, εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες πόλεις του Δήμου.

 

Με αφορμή τα παραπάνω ευρήματα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛΠ-ΑγΘ. Δημήτρης Πρωτονοτάριος, επέστησε την προσοχή των πολιτών του Λουτρακίου, δηλώνοντας κατηγορηματικά στο loutraki365.gr, ότι παρά τη θετική εικόνα, οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν τα μέτρα και τις οδηγίες, προκειμένου ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων να συνεχίσει να έχει χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων σε σχέση με την υπόλοιπη Κορινθία.