Κορονοϊός: Αυτός είναι ο λόγος που το Λουτράκι μπήκε στο κόκκινο!

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων στο νομό Κορινθίας, που ξεπέρασε ακόμα και την περίοδο του Νοεμβρίου, υποχρέωσε την Επιτροπή να βάλει σε κόκκινο συναγερμό και σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης, όλο το νομό Κορινθίας από αύριο και μέχρι τις 8 Μαρτίου. Η εξέλιξη αφορά το Ξυλόκαστρο, το Κιάτο, τον δήμο Βελου Βόχας και τον δήμο Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων καθώς Νεμέα και Κόρινθος ήταν ήδη και παραμένουν- στο «κόκκινο».

 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι η εικόνα στον Δήμο Λουτρακίου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, από τα 4 κρούσματα που είχαμε στις 18 Φεβρουαρίου, χτες φτάσαμε στα 27 κρούσματα σε μία ημέρα.

 

Αποτέλεσμα αυτής της "έκρηξης", το Λουτράκι να συγκαταλέγεται από σήμερα στις κόκκινες περιοχές, με τα μέτρα που ισχύουν, να είναι τα εξής:

 

  1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί
  2. Μετακίνηση από και προς το δήμο Κορινθίων δεν επιτρέπεται με εξαίρεση λόγους υγείας και εργασίας.
  3. Λειτουργούν δια ζώσης όλα τα σχολεία πλην των λυκείων τα οποία θα λειτουργήσουν με τηλε-εκπαίδευση
  4. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
  5. Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης clickaway. Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.
  6. Τα καταστήματα κλείνουν στις 5:30 το απόγευμα και παραμένουν κλειστά τις Κυριακές.