Κορονοϊός: Επίσημη ενημέρωση 27/3 - Η Κορινθία παραμένει χωρίς κρούσμα

Μακραίνει ο κατάλογος των κρουσμάτων και των θυμάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 28 άνθρωποι (23 άνδρες και 5 γυναίκες)...

 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, 74 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι 966.

 

Από το σύνολο των κρουσμάτων που νοσηλεύονται, 66 συμπατριώτες μας νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και 65 είναι διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι εξ αυτών ήτοι το 86% είναι άνδρες. Επίσης οι περισσότεροι από αυτούς έχουν υποκείμενα νοσήματα.

 

Από τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους, κάποιοι κατέληξαν από επιπλοκές. Επίσης η μέση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 73 έτη.

 

Σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνονται κατ’ εξοχήν άνδρες, ήτοι 23 άνδρες και 5 γυναίκες, και όλοι είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών.

 

Επίσης μέχρι σήμερα 52 συμπατριώτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ από την αρχή της επιδημίας έχουν διενεργηθεί 13.477 μοριακοί έλεγχοι για κρούσματα.

 

Αναφορικά με την Κορινθία, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα καθώς το Ισντιτούτο Παστέρ, είχε μόνο αρνητικές απαντήσεις στα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στο Νοσοκομείο Κορίνθου από ύποπτα κρούσματα.