Κορονοϊός: Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Σωτηρία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Γενικού Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς με κορονοϊό.

 

Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

 

Υπέρ της πρότασης Μόσιαλου ο πρωθυπουργός.

 

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, τάχθηκε υπέρ της πρότασης Μόσιαλου να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση από κοινού στην αγορά αδειών ευρεσιτεχνίας (πατεντών) για νέα εμβόλια και τεστ ταχείας ανίχνευσης, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την ταχύτερη δυνατή διάδοση των μέσων καταπολέμησης του κορονoϊού. 

 

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει, επίσης, ότι τουλάχιστον 20 εμβόλια κατά του κορονοϊού αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή, πολλά από τα οποία επιδοτούνται από μεμονωμένες κυβερνήσεις ή φιλανθρωπικές οργανώσεις.

 

«Ιδανικά, μόλις αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητά τους, τα εμβόλια αυτά θα πρέπει να διατίθενται όσο το δυνατόν ταχύτερα, δικαιότερα και σε λογικό κόστος», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως είναι δύσκολο αλλά ταυτόχρονα επείγον να λυθεί το πρόβλημα της εξάπλωσης του εμβολιασμού κατά του ιού το συντομότερο δυνατό.

 

«Απέναντι σ’ αυτή την πρόκληση, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα μπορούσαν να ανταμείψουν τους κατασκευαστές εμβολίων, αγοράζοντας τις πατέντες τους σε λογικές τιμές», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

 

«Εάν η πολιτική αυτή εφαρμοστεί σωστά, αφενός δίνει τη δυνατότητα παροχής κινήτρων για έρευνα και ανάπτυξη (R&D) εμβολίου κατά του κορονοϊού και αφετέρου διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι τα χρήματα που δίνουν ως φορολογούμενοι δαπανώνται με το σωστό τρόπο» προσθέτει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

 

mydimosio.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ