Κορονοϊός: Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για αυστηρότερα μέτρα

Η ανησυχία του Μεγάρου Μαξίμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας εντείνεται. Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος της εβδομάδας, ενώ είναι συνεχής η επαφή με την επιτροπή των ειδικών.

 

Τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται, το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ δείχνει ξεκάθαρα πως ο κίνδυνος παραμένει μεγάλος, και η ανησυχία του Μεγάρου Μαξίμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας εντείνεται.

 

Μετά τα 150 κρούσματα της Δευτέρας, η “εκτόξευση” στα 269 σήμανε εκ νέου συναγερμό. Η κατάσταση βρίσκεται στο “κόκκινο”, ενώ τα 98 που εντοπίστηκαν στην Αττική δείχνουν ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα παραμένουν ο μεγάλος πονοκέφαλος.

 

Σήμερα το πρωί, θα γίνει στο Μαξίμου μια ακόμη καθιερωμένη σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκτιμηθούν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα. Σκέψεις για νέα μέτρα υπάρχουν αν και εφόσον οι αριθμοί παραμένουν υψηλοί, ωστόσο αν αποφασιστεί κάτι, θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας. Σίγουρα έχει αυξηθεί η ανησυχία στο Μαξίμου, αλλά προς το παρόν παρακολουθούν την κατάσταση, όντες σε συνεχή επαφή με την επιτροπή των ειδικών.

 

Το θετικό, παρά την αλματώδη αύξηση, είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων που εξακολουθεί να βρίσκεται σε ελεγχόμενα επίπεδα.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ