Κορονοϊός – νέα μέτρα: “Συναγερμός” για ταξιδιώτες, γάμους και βαφτίσια – Τι αναμένεται να ανακοινωθεί

Αυστηροποιούνται τα μέτρα για εξάπλωση του κορονοϊού. “Καρμπόν” οι περιορισμοί του Πόρου σε Πάρο και Αντίπαρο. Μέτρα και σε Ύδρα και Σπέτσες...

 

Αυστηρούς περιορισμούς στην Πάρο, περιορισμό ατόμων σε εκδηλώσεις και παράταση μέτρων για τον Πόρο θα έχουν τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα.

 

Σύμφωνα και με τα όσα μετέδωσε το MEGA, τα αυστηρά μέτρα λαμβάνονται στην Πάρο και στην Αντίπαρο μετά την αύξηση κρουσμάτων.

 

Τα νέα μέτρα

 

-Έτσι λοιπόν σε Πάρο και Αντίπαρο θα εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα που εφαρμόζονται στον Πόρο, με μόνη διαφορά το ότι τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12 το βράδυ και όχι στις 11 που ισχύει για τον Πόρο.

 

-Την ίδια ώρα στον Πόρο τα ήδη υπάρχοντα μέτρα παρατείνονται μέχρι τις 24 Αυγούστου. Μέχρι τότε θα ισχύσουν και για Πάρο και Αντίπαρο.

 

-Σε Σπέτσες και Ύδρα επεκτείνεται η απαγόρευση λειτουργίας των μαγαζιών από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί.

 

-Αναμένεται να πέσει κι άλλο το όριο ατόμων σε κοινωνικές και δημόσιες εκδηλώσεις (γάμοι, βαφτίσια), και να φτάσει τα 50 άτομα από τα 100 που είναι τώρα. Το μέτρο αυτό θα ισχύσει μέχρι τις 31 Αυγούστου, στα μέρη που τα κρούσματα κάνουν “πάρτι”.

 

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους στρατοπέδων και κέντρα φιλοξενίας μεταναστών με υψηλό συγχρωτισμό.

 

Σύσταση για όσους γυρίζουν από τις διακοπές

 

Επίσης υπάρχει πλέον σύσταση αυστηρή για όσους γυρίζουν από τις διακοπές, ώστε να προσέχει πολύ για μια εβδομάδα. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης “η σύσταση θα είναι πάρα πολύ αυστηρή. Όποιος επιστρέφει από τουριστικό προορισμό για μία εβδομάδα να φροντίζει να προσέχει. Τι σημαίνει να προσέχει; Να φοράει μάσκα όπου μπορεί και σίγουρα να κρατιέται σε απόσταση από τους πιο ευάλωτους, τους ηλικιωμένους ανθρώπους που μπορεί να έχει στο σπίτι.

 

Αν συγκατοικεί με ανθρώπους από τους οποίους δεν μπορεί να πάρει φυσική απόσταση να φοράει μάσκα και τουλάχιστον για μια εβδομάδα -μέχρι που να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν επιστρέφει με τον ιό στα αστικά κέντρα- να προστατεύσουμε αυτούς τους οποίους θέλουμε να φροντίζουμε περισσότερο”.