Κορονοϊός: Νεαρός προσπάθησε να δωροδοκήσει με 50 ευρώ μικροβιολόγο στο Περιστέρι για εικονικό εμβολιασμό

Πληθαίνουν τα περιστατικά όπου πολίτες προσπαθούν να αποκτήσουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορονοϊό, ενόψει και των αυστηρότερων μέτρων που ήδη εφαρμόζονται για την είσοδο των πολιτών σε εργασία, εστίαση, Πανεπιστήμια κ.τ.λ.

 

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη χθες (13/9) στο εμβολιαστικό κέντρο μέσα στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

 

Όπως περιγράφει στο Newsbeast ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος: «στο εν λόγω κέντρο εμφανίστηκε ένας 25χρονος ο οποίος προσέγγισε την μικροβιολόγο, η οποία είναι επιφορτισμένη με το να λαμβάνει τα ιστορικά υγείας των πολιτών που εμβολιάζονται, και της ανέφερε ότι του έχουν πει ότι το συγκεκριμένο κέντρο δίνει μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού έναντι χρηματικού ποσού.

 

Η γιατρός έβαλε τις φωνές, του είπε ότι αυτά δεν συμβαίνουν εκεί και έφυγε για να βρει τον υπεύθυνο του κέντρου για να αναφέρει το περιστατικό. Μέχρι να επιστρέψει, ο νεαρός είχε τραπεί σε φυγή».

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbeast, ο 25 χρονος ανέφερε και συγκεκριμένο ποσό χρηματισμού για το πλαστό πιστοποιητικό, συγκεκριμένα 50 ευρώ. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως ο νεαρός είχε ήδη διανύσει τα μισά της διαδρομής του εμβολιασμού, πήγαινε δηλαδή για τη β’ δόση.

 

Δεδομένου ότι τα στοιχεία του ήταν δηλωμένα στην πλατφόρμα του εμβολιασμού, ο νεαρός αντιμετωπίζει τώρα την κατηγορία για δωροδοκία υπάλληλου, με το ΑΤ Περιστερίου να έχει ήδη σχηματίσει τη δικογραφία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ