Κορονοϊός: Πέθανε ο διευθυντής νοσοκομείου της Γουχάν

Ακόμα ένα θύμα μετρά ο φονικός κορονοϊός. Αυτή τη φορά πρόκειται για τον διευθυντής ενός από τα νοσοκομεία της Γουχάν στην Κίνα.

 

Ο ιός COVID-19, όπως ονομάστηκε ο κορονοϊός, εκτιμάται ότι ξεκίνησε από τη Γουχάν στα τέλη του έτους και έχει προσβάλει περισσότερους από 72.000 ανθρώπους ενώ κόστισε τη ζωή σε 1.900 άτομα στην Κίνα.

 

Ο Λιού Ζίμινγκ, διευθυντής του νοσοκομείου Γουτσάνγκ στη Γουχάν, πέθανε το πρωί της Τρίτης «αφού κάθε προσπάθεια να κρατηθεί στη ζωή απέτυχε», ανέφερε το κανάλι CCTV.

 

Πρόκειται για τον πρώτο διευθυντή νοσοκομείου που γίνεται γνωστό ότι πέθανε από τον κορονοϊό.

 

Τουλάχιστον έξι άλλοι ιατροί έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό, ενώ άλλοι 1716 έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

 

Ο θάνατος του Λιού μεταδόθηκε αρχικά από κινέζικα μέσα ενημέρωσης και bloggers λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ωστόσο αργότερα τα δημοσιεύματα διαγράφηκαν και αντικαταστάθηκαν με άλλα που ανέφεραν ότι οι γιατροί προσπαθούσαν ακόμη να τον σώσουν.

 

Η είδηση του θανάτου του διευθυντή του νοσοκομείου, έχει κοινά στοιχεία με τον θάνατο του οφθαλμιάτρου που είχε μιλήσει πρώτος για τον ιό και του οποίου ο θάνατος είχε διαψευστεί στην αρχή.

 

Ο θάνατος του Λι προκάλεσε θλίψη σε όλη τη χώρα καθώς και οργή ενάντια στις αρχές, οι οποίες κατηγορήθηκαν για κακή διαχείριση της κρίσης.

 

Daily Mail

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ