Κορονοϊος: Πότε πρέπει να γίνεται το τεστ για να μην δείξει ψεύτικο αποτέλεσμα

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει για τα τεστ του κορονοϊού και για το γεγονός ότι μπορεί να δώσουν διαφορετικό αποτέλεσμα για τον ίδιο άνθρωπο μέσα σε λίγες ημέρες.

 

Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και εξήγησε πότε ένα τεστ για τον κορονοϊό θα δείξει το σωστό αποτέλεσμα.

 

«Αν κάποιος έρθει σε επαφή με έναν άνθρωπο θετικό στον κορονοϊό και κάνει τεστ την επόμενη ημέρα είναι πιθανόν να δείξει ψευδώς αρνητικό και ένα δεύτερο λίγες ημέρες μετά να δείξει θετικό. Γι’ αυτό όσοι έχουμε τον κίνδυνο και όσοι επιστρέψουν από διακοπές να είμαστε αυστηρά περιορισμένοι στον αρχικό χρόνο και να φοράμε τη μάσκα μας διαρκώς. Αν θέλουμε να κάνουμε τεστ αυτό καλό είναι να γίνεται την τέταρτη ή την πέμπτη μέρα από την επιστροφή μας. Εκεί μειώνουμε τις πιθανότητες ψευδούς αρνητικού αποτελέσματος».

 

Οσον αφορά στα μέτρα επισήμανε πως αν τηρηθούν πιστά και με διάρκεια οι αριθμοί των κρουσμάτων θα αρχίσουν να κάμπτονται. Επειδή υπάρχει μεγάλος αριθμός η μείωση δεν θα γίνει άμεσα.

 

Σχετικά με τα σχολεία είπε: «Έχουμε τρεις εβδομάδες για το άνοιγμά τους. Θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία για να μην μείνουν αγράμματοι οι νέοι και οι νέες. Τα παιδιά έδειξαν το Μάιο και τον Ιούνιο ότι προσαρμόζονται εύκολα. Θα ζητήσουμε τα μέτρα που είναι χρήσιμα για την ασφάλεια των παιδιών. Στις παιδικές κατασκηνώσεις υπάρχουν μόνο παιδιά και νέοι έχουν βρεθεί μόνο δύο θετικά κρούσματα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ