Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Εντολή για άμεση επίταξη σε δύο ιδιωτικές κλινικές

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη, όπου παρά το lockdown τα ενεργά κρούσματα εξακολουθούν να βρίσκονται στα ύψη. Αυστηρότερα μέτρα με κλείσιμο των συνόρων και επίταξη δύο ιδιωτικών κλινών.

 

Τρομάζουν οι αριθμοί των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει χθες στη Θεσσαλονίκη 774 κρούσματα, ενώ σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, για πρώτη φορά τα κρούσματα ανέβηκαν σε τροψήφιο αριθμό.

 

Υπό τον φόβο της επιδημίας και της έξαρσης των κρουσμάτων η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων, το κλείσιμο των συνόρων από σήμερα στην Κρυσταλλοπηγή, και αυστηρότερους ελέγχους ακόμα και στους εργασιακούς χώρους.

 

Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ - Προς επίταξη ιδιωτικές κλίνες

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία (σε αυτά ίσως δεν περιλαμβάνονται οι νέες διασωληνώσεις), το πρωί της Πέμπτης συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα, Μακεδονία και Θράκη, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 259 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ χθες έγιναν 120 εισαγωγές σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

 

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ξεκίνησε τη χθεσινή εφημερία του με όλες τις κλίνες ΜΕΘ κατειλημμένες.

 

Προκειμένου να αποσυμφορηθεί το σύστημα έχει προκριθεί η μεταφορά ασθενών στην Αττική είτε με C-130 είτε με τρένο, με το οποίο μπορούν να μεταφερθούν περισσότεροι.

 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πλήρεις είναι οι ΜΕΘ Covid-19 σε ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο.

 

Πιο συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που εφημέρευε την Πέμπτη, μέσα σε πέντε ώρες, προσήλθαν 170 πολίτες με τους παραπάνω από τους μισούς να είναι ύποπτοι για κορονοϊό ή νοσούντες ενώ η εφημερία ξεκίνησε με πληρότητα στις κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

 

Ίδια κατάσταση και στο ΑΧΕΠΑ που έκλεισε την εφημερία με πληρότητα στις ΜΕΘ, 90 νέες εισαγωγές, 20 ύποπτα κρούσματα και δύο διασωληνώσεις. Χωρίς κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι το Ιπποκράτειο νοσοκομείο που ξεκινά την εφημερία το πρωί της Παρασκευής.

 

Η κυβέρνηση υπέβαλε αίτημα στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να διαθέσουν οικειοθελώς τις κλίνες τους, με διορία μίας ώρας το βράδυ της Πέμπτης, να απαντήσουν, αλλιώς προειδοποιούσε με επίταξη των κλινών ΜΕΘ.

 

Η απάντηση από τους κλινικάρχες ήταν αρνητική ενώ σήμερα το πρωί η κυβέρνηση προχώρησε σε επίταξη δύο κλινών στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ