Κώστας Δήμας: Ένας Κορίνθιος σκηνοθέτης στην ΕΡΤ3

Ενα παιδί μεγαλωμένο στην Κορινθία από γονείς επαγγελματίες φωτογράφους, με πάθος στην φωτογραφία, στο μοντάζ και στην σκηνοθεσία είναι ο παράγοντας εκείνος που υπογράφει την σκηνοθεσία στην νέα εκπομπή της ΕΡΤ3 με τίτλο : Η Τέχνη του Δρόμου. Ο Κώστας Δήμας στα πρώτα του σκηνοθετικά βήματα επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλούς σε ολόκληρη την Ελλάδα και έφερε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

«Η τέχνη του δρόμου», η νέα ταξιδιωτική σειρά ντοκιμαντέρ που θα γράψει τη δική της ιστορία δια χειρός του διάσημου street artist Same84, σύντομα στην ΕΡΤ3.

 

Το ταξίδι συναντά την τέχνη του δρόμου αφήνοντας το ξεχωριστό της αποτύπωμα και για πρώτη φορά μπορούμε να παρακολουθήσουμε σε κάθε στάδιο την καλλιτεχνική δημιουργία της τέχνης του δρόμου. Ακολουθούμε τον Same84, δημιουργίες του οποίου θα βρούμε σε όλη την Αθήνα και σε μεγάλες πόλεις στο εξωτερικό, σε ένα οδοιπορικό μοναδικής δημιουργίας σε πόλεις και νησιά σε όλη την Ελλάδα.

 

Κάθε τόπος κι ένα σύμβολο που τον καθορίζει. Κάθε μέρος κι ένα μήνυμα βγαλμένο από τους ανθρώπους της για όλους μας. Ρωτώντας τους κατοίκους τι σημαίνει για εκείνους αυτό που χαρακτηρίζει τον τόπο τους και πώς βιώνουν με τις αισθήσεις τους τη ζωή τους, ο καλλιτέχνης συνομιλεί μαζί τους και μετουσιώνει την εμπειρία σε ένα αληθινό έργο. Οι εικόνες, οι λέξεις, οι αισθήσεις, η παρέα, ο αέρας και η περιπέτεια που θα φέρει ο κάθε τόπος γίνονται τέχνη μέσα από την ξεχωριστή street “γραφή”.