Κωστής Ζερβός: "Αυτή είναι η ομάδα μας. Μαζί, για τη νίκη" (Εικόνες)

Την παρουσίαση του συνδυασμού του "Επιλογή Ευθύνης - Ώρα για Δράση", πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Κωστής Ζερβός, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στον προαύλιο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στο Λουτράκι...

 

"Φίλες και φίλοι, είμαστε σήμερα εδώ για να παρουσιάσουμε και επίσημα τους συνοδοιπόρους μας σε αυτήν την όμορφη πορεία προς τις εκλογές. Δημότισσες και Δημότες που εντάχθηκαν σε ένα ψηφοδέλτιο ανιδιοτελώς, χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς απαιτήσεις. Και αυτό είναι που με κάνει ιδιαίτερα περήφανο και ιδιαίτερα συγκινημένο. Αυτό το ψηφοδέλτιο δεν είναι αποτέλεσμα μίας προσωπικής φιλοδοξίας. Δημιουργήθηκε από την ένωση δύο παρατάξεων. Από μία αυθεντική προσπάθεια ετών, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των Δημοτών.

 

Και πιστέψτε με, η προσπάθεια ήταν επίπονη και ήταν διαρκής. Αρκούν 20 λεπτά παρακολούθησης των Δημοτικών συμβουλίων για να διαπιστώσει κανείς την ένδεια επιχειρημάτων, τις φτηνές προσωπικές αντεγκλήσεις, αλλά και την αδιαφορία για τα πραγματικά ζητήματα του τόπου από πλευράς των δύο συστημικών παρατάξεων. Από την αρχή της θητείας μας, και από τα ορεινά του Δημοτικού Συμβουλίου, αναζητήσαμε συμμαχίες, δημιουργήσαμε κοινά πλαίσια, συντονίσαμε τις κινήσεις μας για να προτάξουμε τις καλύτερες δυνατές αντιστάσεις στην αυθαιρεσία της Δημοτικής Αρχής, αλλά και για να καλύψουμε και ένα μεγάλο κενό, το κενό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που επέβαλε ο ρόλος της. Απούσα από κρίσιμες ψηφοφορίες, απούσα από την προσπάθεια δημιουργίας κοινών πλαισίων, απούσα από την παραγωγή προτάσεων. Συνεπώς τον ρόλο αυτό τον καλύψαμε εμείς. Και αυτό οι Δημότες το γνωρίζουν πολύ καλά!

 

Κάναμε περισσότερα και από αυτά που μας αναλογούσαν. Με βαθύτατο δημοκρατικό αίσθημα ευθύνης, επιμείναμε σε συζητήσεις – συνθέσεις απόψεων – σε αναπροσαρμογές στρατηγικών, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πάντα τεκμηριωμένα και εμπεριστατωμένα, πάντα με ουσία και σύνεση, συνεπείς στον λόγο μας και υπεύθυνα, πιστοί στην εντολή που μας έδωσαν οι Δημότες. Και το κάναμε παραμερίζοντας τις επιμέρους διαφορές, κάνοντας βήματα πίσω, ακόμα και βάζοντας τα πρόσωπά μας υπό αίρεση. Αποδείξαμε ότι είμαστε εδώ για το καλό του τόπου. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνθέτουμε, να συζητάμε και να παρέχουμε λύσεις. Αποδείξαμε ότι ήρθαμε για να ενώσουμε τον Δήμο και όχι για να τον διχάσουμε, ούτε γεωγραφικά, ούτε κοινωνικά. Και τώρα, είμαστε ο μόνος, και ο πρώτος συνδυασμός, που προέκυψε από την ένωση, δύο παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό συμβούλιο.

 

Γεγονός που δεν έχει προηγούμενο στην πολιτική ιστορία του τόπου. Είμαστε η μόνη παράταξη που προσέθεσε δυνάμεις, συνέθεσε απόψεις, μεγάλωσε και αποτελεί πλέον ένα σταθερό ανάχωμα σε φαινόμενα παρακμής και συνδιαλλαγής. Με περισσότερη εμπειρία, περισσότερη σιγουριά και περισσότερη αυτοπεποίθηση, η ομάδα μας, η παράταξή μας έχτισε ένα αξιόπιστο παρελθόν, δηλώνει εμφατικά παρών και προχωρά δυναμικά στο μέλλον! Και αυτό το μέλλον θα το διασφαλίσουν οι άνθρωποι που απαρτίζουν αυτό το ψηφοδέλτιο. Οι άνθρωποι που έκαναν το βήμα και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ανοιχτά, καθαρά, με αξιοπρέπεια και με αποφασιστικότητα!

 

Αλλά η παράταξη δεν είναι μόνο οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής. Η παράταξη αποτελείται από πολλούς άλλους δημοκρατικούς πολίτες που αναζητούν αλλαγή, που ενδιαφέρονται, δεν κλείνουν τα μάτια στις παθογένειες του τόπου και απαιτούν έναν καλύτερο Δήμο. Πολίτες με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, πολίτες που πιστεύουν στους θεσμούς και στην Δημοκρατία, πολίτες που μας τιμούν σήμερα με την παρουσία τους.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή σας, μας δίνετε δύναμη να αγωνιστούμε και είστε ο βασικός λόγος της επιτυχίας μας στις επερχόμενες εκλογές. Το 2019, το είχαμε πει. Δεν είμαστε εδώ για να καταγράψουμε δυνάμεις. Δεν είμαστε εδώ για να ικανοποιήσουμε προσωπικές φιλοδοξίες. Και το αποδείξαμε! Γιατί δεν είμαστε αλεξιπτωτιστές. Για εμάς η τοπική αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί σκαλοπάτι για την πολιτική μας ανέλιξη, ούτε χρησιμοποιούμε την ψήφο των Δημοτών ως διαπραγματευτικό χαρτί για το προσωπικό μας όφελος.

 

Δεν θα ξεμπερδέψετε εύκολα με εμάς!

 

Ήρθαμε το 2019, είμαστε εδώ το 2023 και θα μείνουμε όσο υπάρχει αναγκαιότητα για τον τόπο. Αυτή η παράταξη είναι ώριμο τέκνο της οργής και της ανάγκης. Αυτή η παράταξη δεν είναι προσωποπαγής, δεν στηρίζεται μόνο στο ψηφοδέλτιό της, στηρίζεται σε αξίες που τείνουν να εξαφανιστούν από τον τόπο μας. Η αξία της προσφοράς. Η αξία της φιλοπατρίας, της αγάπης μας για τον τόπο. Της αγάπης μας για τον συνάνθρωπο. Η αξία του σεβασμού για το φυσικό μας περιβάλλον που για τόσες γενιές μας φρόντιζε.

 

Είμαστε εδώ συνθέτοντας μία ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική παράταξη, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς αγκυλώσεις! Είμαστε εδώ για να μετατρέψουμε την δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου σε κινητήριο δύναμη με θετικό πρόσημο, για να σβήσουμε την απογοήτευση από τα πρόσωπα των ανθρώπων και για να αποκαταστήσουμε τη σχέση των Δημοτών με τα κοινά. Μέσα από μία παράταξη ζώσα, μία παράταξη που λειτουργεί και που λαμβάνει αποφάσεις συνθέτοντας την άποψη των μελών της, μα κυρίως, που ακούει!

 

Όλα τα μέλη αυτής της παράταξης αλλά και εγώ προσωπικά νιώθω την ανάγκη να αναφερθώ σε δύο ανθρώπους, σε δύο θεμέλιους λίθους τούτης της παράταξης. Στον Δημήτρη τον Βασιλείου, ο οποίος υπήρξε ιδρυτής και επικεφαλής της παράταξης Ώρα για Δράση. Ήταν από τους πρώτους που διέβλεψαν την ανάγκη σχηματισμού ευρύτερων συναινέσεων, ευρύτερων συμμαχιών και εργάστηκε προς αυτήν την κατεύθυνση άοκνα, ανιδιοτελώς και αξιοπρεπώς μέχρι την τελευταία στιγμή. Πρόθεσή του ήταν η μεγάλη παράταξη που μαζί δημιουργήσαμε να πρωταγωνιστήσει στις επερχόμενες εκλογές και αυτό του το οφείλουμε.

 

Και τον Βασίλη Κρεμμύδα. Έναν καλό άνθρωπο, έναν βαθιά δημοκρατικό άνθρωπο, έναν οραματιστή, έναν άνθρωπο που πίστευε στις διαδικασίες, που επέλεξε και αγάπησε τον τόπο και αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις μέχρι και την τελευταία στιγμή για την βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων του. Έναν άνθρωπο με τον οποίο συμπορευτήκαμε από το 2019 και μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν μαζί μας. Με την μνήμη τους να μας συντροφεύει και τις ιδέες τους ως παρακαταθήκη πορευόμαστε στο μέλλον.

Και το μέλλον έχει αγώνες, έχει μάχες, έχει νίκες!

 

Η πορεία για τη νίκη έχει ξεκινήσει με τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Αυτή είναι η ομάδα μας. Αυτοί είμαστε. Η ομάδα που θα δώσει τη μάχη για την Δημοκρατία, για την Αξιοπρέπεια, για την Αλλαγή. Στις 8 Οκτωβρίου δεν αλλάζουμε μόνο δήμαρχο, αλλάζουμε νοοτροπία! Με σχέδιο, με αποφασιστικότητα και ευθύνη. Από αύριο όλες και όλοι να οργώσουμε την περιοχή. Να διαδώσουμε το μήνυμα της αλλαγής. Να βρεθούμε παντού. Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους συλλόγους. Πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά. Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας.

 

Μαζί για τη νίκη!

Σας ευχαριστούμε!