Κωστής Ζερβός: "Πολιτικές ακροβασίες Γκιώνη που προσπάθησε να υφαρπάξει την ψήφο μας"

Συνεχίζονται κατά ριπάς τα Δελτία Τύπου από τους δημοτικούς συνδυασμούς με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων. Μετά τους συνδυασμούς των Πρωτοπαππά, Καραπανάγου και Βασιλείου, σειρά είχε ο συνδυασμός "Επιλογή Ευθύνης", με επικεφαλής τον Κωστή Ζερβό, ο οποίος κάνει λόγο για έωλα επιχειρήματα του Δημάρχου στην προσπάθειά του να "υφαρπάξει την ψήφο των Συμβούλων" σχετικά με τη μετατροπή της Κοινοπραξίας σε Α.Ε., "εξαπατώντας τους πολιτικά".

 

Αναλυτικά:

 

Επί επτάμισι ώρες ο Δήμαρχος προσπάθησε μέσα από ατέρμονους μονολόγους με έωλα επιχειρήματα να υφαρπάξει την ψήφο των Συμβούλων, εξαπατώντας τους πολιτικά.

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Ιανουαρίου 2021 οι μάσκες έπεσαν και αποκαλύφθηκε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Επί επτάμισι ώρες ο Δήμαρχος προσπάθησε μέσα από ατέρμονους μονολόγους και έωλα επιχειρήματα να υφαρπάξει την ψήφο των Συμβούλων εξαπατώντας τους πολιτικά.

 

Στο θέμα που τιτλοφορείτο «Λήψη Απόφασης ή μη για την αποστολή πρότασης στην Club Hotel Casino Loutraki S.A. σχετικά με τη μετατροπή της Κοινοπραξίας σε Α.Ε.» η πρόταση του Δημάρχου ήταν αρχικά να στείλουμε μία σειρά ερωτημάτων και έπειτα μία πρόταση με συγκεκριμένο ποσοστό, αυτό του 3,5%.

 

Για να δούμε όμως το πώς κατέληξε σε αυτό το ποσοστό. Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενά του έκανε τους υπολογισμούς και έβγαλε ότι κατά τα έτη 1995 έως και 2019 τα έσοδα της Τουριστικής αντιστοιχούσαν στο 3,7% του τζίρου. Συνεπώς γιατί να μην πέσουμε και λίγο και να πάμε στο 3,5%?!?! Αν συνυπολογίσουμε ότι από το 1995 έως το 2019 συμμετείχαμε στην Κοινοπραξία με ποσοστά έως και 16%, ενώ από το 2033 έως το 2045 θα συμμετέχουμε με ποσοστό 50% και από το 2045 με ποσοστό 100% είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς προέκυψε το 3,5% που προτείνει ο Δήμαρχος καθώς και το 3,2% που καταλήγει η μελέτη που πληρώσαμε ως Δήμος.

 

Στην προσπάθειά του αυτή δεν πτοήθηκε ούτε από τις απαντήσεις των νομικών συμβούλων ότι η κοινοπραξία δεν δύναται να μετασχηματιστεί σε Α.Ε. – ακόμα και αν το θέλαμε – και ούτε πρόκειται να μπορέσει τουλάχιστον για τον επόμενο ενάμιση χρόνο αφού πρέπει να προηγηθούν μία σειρά ενεργειών που θα της επέτρεπαν να έχει αυτή τη δυνατότητα. Βασική προϋπόθεση για την μετατροπή αποτελεί το να έχει καθαρή θετική θέση (δηλαδή το μετοχικό κεφάλαιο να είναι μεγαλύτερο από τις υποχρεώσεις της εταιρείας) γεγονός που προφανώς δεν υφίσταται. Επίσης, δεν τον είχε καν απασχολήσει μέχρι το Συμβούλιο το αν η Comer Group έχει λάβει άδεια καταλληλότητας από την ΕΕΕΠ προκειμένου να μπορούν να θεωρηθούν συνομιλητές και συνεταίροι μας. Έχουμε άραγε συνομιλητή;

 

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Κοινοπραξία δεν μπορεί να μετασχηματιστεί με τα ισχύοντα δεδομένα βάσει νομικών κωλυμάτων. Είναι επίσης προφανές και εύκολα κατανοητό ότι η μελέτη που μας παρουσιάστηκε έχει πάμπολλα κενά και δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα όσον αφορά στα οικονομικά δεδομένα. Άλλο ένα ξεκάθαρο παράδειγμα σε αυτήν την κατεύθυνση είναι πως στην μελέτη δεν έχουν συνυπολογιστεί τα έσοδα που μπορούμε να απαιτήσουμε από το 2033 και μετά ως Δήμος για τη χρήση των ακινήτων που έως τότε τους έχουμε παραχωρήσει.

 

Γιατί λοιπόν βιάζεται ο Δήμαρχος και η παράταξή του να προβούμε σε προτάσεις και διαπραγματεύσεις; Ποια είναι τα κίνητρά του; Ποιος ο στόχος του;

 

Καλούμε τον Δήμαρχο να σταματήσει τις πολιτικές ακροβασίες και να φερθεί με τη δέουσα σοβαρότητα. Επιτέλους, είναι καιρός να εγκύψει στα πλείστα όσα προβλήματα έχει ο Δήμος.

 

 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ KΩΝ/ΝΟΣ ΖΕΡΒΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ